Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acuzat că nu a transmis niciun mesaj după izbucnirea războiului, Igor Surkis a reacţionat: ”Vorbesc mai puţin şi fac mai mult. Faptele sunt mai importante decât cuvintele”

Acuzat că nu a transmis niciun mesaj după izbucnirea războiului, Igor Surkis a reacţionat: ”Vorbesc mai puţin şi fac mai mult. Faptele sunt mai importante decât cuvintele”

Fotbal

Comentarii

Igor Surkis, preşedintele clubului Dinamo Kiev, a reacţionat după ce fanii l-au acuzat că nu a transmis niciun mesaj după începerea războiului, precizând, pe site-ul oficial al campioanei Ucrainei, că a preferat să acţioneze, decât să vorbească.

Acuzat că nu a transmis niciun mesaj după izbucnirea războiului, Igor Surkis a reacţionat: ”Vorbesc mai puţin şi fac mai mult. Faptele sunt mai importante decât cuvintele”

"Încă din primele zile de război, clubul nostru s-a ocupat de rezolvarea problemelor umanitare - evacuarea femeilor şi copiilor, trimiterea juniorilor de la academie în străinătate, finanţarea spitalelor din Kiev care ajută răniţii şi orfelinatele din vestul Ucrainei, care au nevoie disperată de ajutor.

Clubul nostru oferă asistenţă financiară continuă pentru achiziţionarea de medicamente, desfăşurarea operaţiunilor atât în cazul civililor afectaţi, cât şi al personalului militar. Vom continua să o facem şi vom finanţa programe umanitare de sprijin pentru ucraineni. În acest caz, nu ma interesează deloc finanţele, ci doar victoria Ucrainei si salvarea vieţilor compatrioţilor noştri.

În ceea ce priveşte poziţia publică a clubului, FC Dinamo, pe paginile din reţelele sociale evidenţiază periodic ce se întamplă în Ucraina. Arătăm numeroşilor vizitatori străini pe reţelele noastre sociale amploarea distrugerilor cauzate de agresiunea armată a Rusiei. Serviciile noastre media nu tac, "Dinamo TV" postează clipuri video, site-ul oficial relatează informaţii de la autorităţi, iar pe reţelele de socializare în engleză informăm despre toate ororile şi crimele armatei ruse.

În ceea ce priveşte poziţia mea personală, sunt dispus să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult. Dar dacă e nevoie să vorbim despre asta, atunci nu e nicio problemă: vecinul nostru, Federaţia Rusă, a efectuat o agresiune militară nerezonabilă, cruntă şi cinică împotriva Ucrainei. Cea mai brutală distrugere a civililor, infrastructurii şi militarilor noştri continuă. Acum toată ţara noastră este formată din eroi! Cei din frunte dau dovadă de un exemplu de vitejie şi rezistenţă, mii de voluntari salvează copii şi oferă sprijin, afacerile ajută la finanţarea armatei şi asigură refugiaţii. Curajul militarilor noştri a intrat deja în istoria lumii, conducerea Ucrainei se compară acum cu conducătorii ţărilor civilizate.

Cred în victoria Ucrainei, cred că totul se va termina în curând în folosul ţării noastre, va veni pacea şi liniştea. Infrastructura poate fi reconstruită, dar vieţile omeneşti nu pot fi returnate. Aşa că am ajutat şi îi vom ajuta pe toţi cei care putem pentru a ne asigura că răniţii şi copiii primesc tot ajutorul necesar.

(n.r. despre fotbalul ucrainean şi despre echipă) Pentru mine personal şi pentru clubul nostru, fotbalul este acum să punem siguranţa jucătorilor noştri pe primul loc. Băieţii din academie au fost trimişi în străinătate, unde se recuperează psihologic.

Dacă priveşti în viitor, sunt sigur că Ucraina va învinge şi că vom reveni la ce am făcut înainte de război. Clubul nostru va lua parte puternică la refacerea Ucrainei. E clar că şi noi, ca şi până acum, ne vom implica în dezvoltarea fotbalului. Acum prioritatea tuturor este viaţa oamenilor, iar restul după război.

Important este că familiile jucătorilor sunt în siguranţă. Am făcut tot posibilul ca familiile şi cei dragi fotbaliştilor dinamovişti să primească ajutor şi siguranţă. Şi jucătorii echipei sunt în siguranţă, dar una relativă. Din păcate, din cauza acţiunilor militarilor ruşi, nu există loc sigur în ţara noastră sută la sută.

Din câte ştiu, fotbaliştii noştri ajută activ şi pe frontul umanitar. Doar nu ţipă la fiecare pas. Acum există o astfel de situaţie încât faptele sunt mai importante decât cuvintele. Ţara noastră are comunicatori profesionişti care informează oamenii despre ce se întâmplă, iar noi toţi ar fi bine să vorbim mai puţin şi să facem mai mult

Dinamo va continua să ajute ţara. Credem în victoria Ucrainei, credem că lumea se va întoarce, că Ucraina independentă şi liberă aşteaptă prosperitate şi pace. Slavă Ucrainei!", a declarat acesta.

Igor Surkis şi Mircea Lucescu au fost luaţi la ţintă de suporterii lui Dinamo Kiev care doresc ca aceştia să plece de la echipă.

Afla mai multe despre: igor surkisdinamo kievmircea lucescu 

viewscnt
Articole similare