Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acuzaţii grave aduse de gimnasta McKayla Maroney, medaliată la JO, doctorului echipei de gimnastică a Statelor Unite

Acuzaţii grave aduse de gimnasta McKayla Maroney, medaliată la JO, doctorului echipei de gimnastică a Statelor Unite

Gimnastică

Comentarii

Campania pornită pe Facebook, #metoo, care îşi propune să scoată la lumină toate cazurile în care femeile au fost hărţuite sau molestate de bărbaţi, a adus în atenţia opiniei publice cazuri şocante din lumea sportului. Prin cele mai recente este cel al gimnastei americane, McKayla Maroney, care a povestit pe o reţea de socializare cum a fost violată de doctorul echipei americane de gimnastică.

"Cuvintele tuturor din ultimele zile au fost o inspiraţie pentru mine. Ştiu că e greu să vorbeşti în public despre ceva aşa oribil şi personal, pentru că mi s-a întâmplat şi mie.

Lumea trebuie să ştie că nu se întâmplă doar la Hollywood. Se întâmplă peste tot. Oriunde este o poziţie de putere, pare că există posibilitatea unui abuz. Am visat să merg la Jocurile Olimpice, iar lucrurile pe care le-am îndurat au fost inutile şi dezgustătoare.

Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipe de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam «tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani». A început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa naţională, în Texas, şi nu s-a terminat până când am renunţat la sport. Părea că sunt sub ameninţare oricând omul aceasta avea o şansă. S-a întâmplat şi la Londra, chiar înainte ca eu şi echipa mea să câştigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar şi înainte ca eu să câştig medalia de argint.

Pentru mine, cea mai înfricoşătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua şi toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru a dormi în timpul zborului. Următorul lucru pe care îl ştiu e că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, priminind «tratament». Am crezut că în acea noapte voi muri.

Jocurile Olimpice trebuie să aducă bucurie şi speranţă oamenilor. Inspiră lumea să lupte pentru visuri, să creadă că totul este posibil prin muncă şi dedicare. Îmi aduc aminte că mă uitam la Jocurile Olimpice din 2004, aveam 8 ani, şi îmi spuneam că într-o zi voi fi şi eu acolo, purtând roşu, alb şi albastru şi concurând pentru ţara mea. Am reuşit, dar nu am ajuns acolo fără să plătesc.

Lucrurile trebuie să se schimbe...dar cum începem? Nu sunt un expert, dar iată gândurile mele.

Unu: Vorbind şi conştientizând lumea despre abuzurile care se petrec

Doi: Oamenii, instituţiile, organizatţiile şi cei care au poziţii de putere, trebuie să răspundă pentru acţiunile deplasate şi pentru comportamentul lor

Trei: Educare şi prevenire, cu orice cost

Patru: Să avem zero toleranţă pentru cei care fac abuzuri şi pentru cei care îi protejează.

Este posibil să stopăm acest tip de abuz? Este posibil ca suprevieţuitorii să vorbească fără să îşi pună cariera şi visurile în pericol? Sper. Tăcerea noastră le-a persoanelor greşite putere pentru prea mult timp. E timpul să ne luăm puterea înapoi. Şi niciodată nu e prea târziu ca să vorbim", a scris Mckayla pe Twitter.

Citeşte şi mărturia făcută de Tatiana Guţu, motivată de aceeaşi campanie, #metoo.

Afla mai multe despre: mckayla maroneygimnasticaviol mckayla maroneygimnasta amercana violata,  

viewscnt
Articole similare