Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adevărul despre cazul Cristi Ganea: "Sunt multe lucruri în spate!" De ce nu a jucat deloc la Bilbao şi ce îi rezervă viitorul

Adevărul despre cazul Cristi Ganea: "Sunt multe lucruri în spate!" De ce nu a jucat deloc la Bilbao şi ce îi rezervă viitorul

Stranieri

Comentarii

Telekom Sport a încercat sa afle adevărul din spatele situaţiei lui Cristi Ganea. Site-ul nostru a discutat cu redactorul şi editorialistul cotidianului El Correo, Juanma Mallo care a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări despre misteriosul caz al internaţionalului român.

Athletic Club de Bilbao a anunţat oficial transferul lui Cristian Ganea in ianuarie. Pentru internaţionalul român, mutarea pe Estadio San Mames părea sa fie cel mai important pas din cariera sa. Ajuns în vară în Ţara Bascilor, Ganea s-a trezit din nefericire în mijlocul unei situaţii mai putin plăcute şi a trebuit să aştepte 5 luni până la prima sa apariţie oficială în tricoul "Zuri-gorriak". 

  • Cristi Ganea este primul fotbalist care joacă pentru Athletic Bilbao şi nu este basc, nici ca naţionalitate nici ca etnicitate

Bilbao l-a studiat atent pe fotbalistul Viitorului, iar doi dintre oamenii cei mai importanţi ai clubului când vine vorba de scouting, Blas Ziarreta si Antonio Karmona au recomandat transferul său.

"Suntem foarte fericiţi să-l avem alături de noi” 

Pentru Ganea, mutarea a fost una ideală. Sau cel puţin, aşa ar fi trebuit să fie: "Suntem foarte fericiţi să-l avem alături de noi, am anunţat acest transfer de mai multe luni. El a făcut parte zece ani din societatea noastră, a jucat în categoriile inferioare şi şi-a dorit întotdeauna să evolueze la Athletic. Credem că ne va aduce mai multe soluţii şi că este un bun transfer, care ne va oferi satisfacţii”explicau oficialii lui Athletic în ziua în care Ganea era prezentat oficial pe San Mames. A fost un transfer care a fost privit cu un oarecare scepticism de fanii basci, ţînând cont de faptul că la gruparea de pe San Mames nu pot evolua decât fotbalişti de origine bască. Cristi a avut însă avantajul faptului că a făcut parte din selecţionata Ţării Bascilor Under 18 şi este asimilat drept un fotbalist format în Academia clubului, după ce şi-a petrecut junioratul in Basauri.

  • 67 de minute a jucat Cristi Ganea în acest sezon pentru Athletic Bilbao

Ajuns însă la Athletic, Cristi Ganea a devenit o necunoscută. Nimeni nu-si explică de ce fotbalistul cu 5 selecţii in reprezentativa Romaniei si principalul candidat la postul de fundas stânga în echipa naţională, nu a debutat la Athletic vreme de 5 luni de zile. Ba mai mult, şi mai puţină lume a înţeles de ce Athletic, având deja un fotbalist-simbol ca Mikel Balenziaga (8 sezoane la Bilbao) pe acelaşi post cu Cristi Ganea, după ce l-a cumparat pe român a plătit alte 19 milioane de euro (plus 6 milioane variabile) pentru lateralul stânga de la PSG, Yuri Berchiche. Acesta a devenit al doilea cel mai scump jucator din istoria clubului!

  • 105 meciuri are Ganea la Viitorul. A marcat 10 goluri şi a pasat de 13 ori decisiv

Telekom Sport a încercat sa afle adevarul din spatele situaţiei lui Cristi Ganea. Site-ul nostru a discutat cu redactorul şi editorialistul cotidianului El Correo, Juanma Mallo, care a fost suficient de amabil încât să clarifice câteva dintre detaliile ascunse ale cazului Cristi Ganea.

Salut Juanma! De undeva din anul 2000 de la situaţia lui Carlos Merino şi ceva mai târziu de la cea a lui Iban Zubiaurre, un fotbalist transferat de Athletic nu a trebuit să-şi aştepte atât de mult debutul la prima echipă precum Cristi Ganea. Ce s-a întâmplat în această perioadă cu el şi de ce antrenorul Berizzo nu a avut încredere în Ganea? Se poate vorbi de o eroare de management?

- Nu cred că a fost vorba de lipsă de încredere. În spatele acestei situaţii stau mai multe detalii. Printre care şi concurenţa dură cu Balenziaga şi Yuri. În funcţie de sistemul de joc, în acea zonă pot juca şi Muniain, Susaeta sau Cordoba. În plus, Ganea a avut ceva probleme medicale în perioada de pregătire din Olanda din iulie, când a suferit o alergie. Până la începutul lunii septembrie el nu s-a pregătit în condiţii normale. Într-adevăr, juca în meciurile amicale, însă acest aspect mai degrabă l-a dezavantajat. O eroare de gestiune? Da, se poate. În sensul că poziţia sa era deja acoperită. Fără doar şi poate, transferul lui Ganea la Athletic era necesar dacă ţinem cont de filosofia clubului a cărui bază de selecţie e destul de redusă când vine vorba de transferuri. Ganea nu a fost un transfer scump şi nu era o investiţie riscantă. Cred că e bine să avem răbdare cu el.

Bun, dar insist. De ce Athletic l-a mai transferat pe Yuri Berchiche, ştiindu-se deja că Ganea a semnat încă din luna ianuarie, iar în lot era deja prezent, experimentatul Mikel Balenziaga?

- Pentru că Yuri Berchiche este un jucător top, cu multe meciuri la o echipă ca PSG, una dintre marile forţe ale Europei. Iar când un astfel de jucător devine disponibil...Transferul său era fundamental pentru întărirea lotului

Exista vreo posibilitate ca Ganea să fie împrumutat în perioada de transferuri din iarnă? Se vorbeşte deja de un interes al celor de la Espanyol pentru el?

- După părerea mea, totul depinde de noul antrenor.

Apropos de noul antrenor. Ce se schimbă pentru Cristi Ganea odată cu numirea lui Gaizka Garitano? El este un fotbalist polivalent, care poate juca şi ca mijlocaş defensiv

- La Athletic sunt mulţi jucători care pot evolua acolo să ştii. Dani Garcia, Mikel San Jose, Ander Itturaspe. Nu-l văd jucând acolo, nu cred că va fi folosit ca mijlocaş defensiv. Legat de Gaizka, trebuie să-ţi mărturisesc totuşi că momentan, nu se ştie cum va proceda. Pentru moment este complicat

Cine este El Correo

Cotidianul basc El Correo ("Curierul") este una dintre cele mai vechi publicaţii din zona Fondat în 1910, cotidianul este deţinut în prezent de Grupo Vocento (grup care deţine şi cotidianul naţional ABC) şi are un tiraj de peste 100 de mii de exemplare, fiind unul dintre cele mai importante la nivel regional din Spania. Totodată, El Correo este una dintre cele mai credibile surse din mass media spaniolă, atunci când vine vorba despre echipele de fotbal din Ţara Bascilor şi în special despre Athletic Club de Bilbao. În 2012, El Correo a fost declarat Ziarul Anului la European Newspapers Congress.

Până vom afla ce se va întâmpla cu viitorul lui Cristi Ganea, internaţionalul român are o şansă importantă în luni seara, când Athletic joacă pe teren propriu cu Girona. Fotbalistul român a fost convocat de către antrenorul Gaizka Garitano pentru acest joc.

Afla mai multe despre: cristi ganeaathletic bilabogaizka garitanoexclusivtelekom sport 

viewscnt
Articole similare