Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adevărul despre "păcănele" - Cum sunt construite şi care sunt şansele reale ale jucătorilor

Adevărul despre "păcănele" - Cum sunt construite şi care sunt şansele reale ale jucătorilorgalerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

(P) Peste 71.000 de aparate de joc (păcănele) operau în mod legal, în România în anul 2017. Industria care a înregistrat o creştere fantastică în ultimul deceniu a ajuns să însumeze 25.000 de locuri de muncă create, dar şi să-i genereze statului venituri în valoare de 296 milioane de euro.

Practic, industria jocurilor de noroc a devenit un rău necesar pentru ţara noastră, în sensul că o bună parte dintre veniturile provenite din taxarea acestui "viciu" sunt distribuite către anumite sectoare subfinanţate. În acelaşi timp, numărul locurilor de muncă din sfera jocurilor de noroc este comparabil cu cel din domeniul hotelier sau cel al construcţiei de drumuri.

Aşadar, este evident faptul că au devenit o parte integrală a societăţii noastre, lucru care este confirmat şi de prezenţa în număr mare a agenţiilor de pariuri şi a sălilor de jocuri stradale, concurând în prezent cu numărul farmaciilor de pe teritoriul ţării. Totuşi, cum funcţionează aceste aparate şi cum sunt acestea construite? Oare are jucătorul de rând vreo şansă să iasă cu bani în buzunar dintr-o sală de jocuri? Am încercat să aflăm dedesubturile acestei industrii şi vă vom relata ce ne-au dezvăluit specialiştii.

Cum sunt proiectate şi cât costă un aparat de păcănele?

Păcănelele par a fi la fel de îndrăgite precum sunt jocurile de cărţi, însă numărul acestora nici măcar nu se apropie de numărul consumatorilor de loto – cea mai populară formă de joc de noroc din România. Fiecare aparat cu jocuri de tip video slots are o marjă de câştig a casei, iar majoritatea operatorilor (în jur de 280 de firme) aleg un procent de 95% care se întoarce la jucători (RTP), însă există şi excepţii de la această regulă.

Cei 5% reprezintă marja de câştig pe care aparatul o generează pe termen lung, odată la câteva milioane sau zeci de milioane de rotiri. Totul se întâmplă în mod aleatoriu, astfel încât nici măcar cel care a programat aparatul nu poate anticipa în ce moment acest va acorda câştiguri.

Softurile sunt verificate pentru conformitate de către ONJN, acestea fiind nevoite să respecte parametrii listaţi de producător, fără a fi alterate. Aparatele de calitate costă până la 18.000 de euro per exemplar, însă un operator autorizat trebuie să deţină cel puţin 75 de aparate, care pot fi distribuite în mai multe locaţii. În Bucureşti, numărul minim de aparate pe sală este de 20, iar în restul ţării regulamentul impune numai 12 aparate pe sală.

Însă, pe lângă costul de achiziţie, un operator trebuie să plătească o taxă anuală de licenţiere în valoare de 20.000 de euro, o taxă de 1.500 sau 2.600 de euro per aparat (în funcţie de tipul acestuia), precum şi o taxă de viciu anuală de încă 400 de euro. Totodată, 16% din profit sau venit (în funcţie de tipul companiei), vor fi viraţi către stat, aşa că în final, calculul unei astfel de afaceri depăşeşte cu mult aşteptările necunoscătorilor.

Şansele de câştig la păcănele

Fiecare jucător are şansele de câştig precizate în cipul aparatului. Producătorul jocului setează de obicei o marjă de câştig, însă în anumite cazuri aceasta este ajustabilă. Totul însă, depinde de noroc. Specialiştii ne spun că şansele de a pierde cresc cu cât jucătorul joacă mai mult.

Jackpoturile puse la bătaie pot fi atinse de către orice persoană care joacă miza minimă necesară pentru declanşarea respectivei categorii de bonus. Nu există aparate calde sau aparate reci: indiferent dacă au plătit mult sau deloc în ultimele zeci de minute, următoarele rotiri vor avea rezultate imediate care sunt imposibil de prezis.

Însă ceea ce se ştie este că Netbet oferă unul dintre cele mai bune RTP-uri dintre operatorii de profil din România. Cazino-ul acestora afişa până nu demult acest procent, care era în jur de 97%. Operatorul se bucură de o experienţă de peste 16 ani în domeniu, perioadă în care a dezvoltat produse de gambling de cea mai înaltă calitate, ajungând să le ofere în prezent jucătorilor români o experienţă inegalabilă.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: publicitate 

viewscnt
Articole similare