Experiențe împreună.
You are here:

Adi Mutu a primit şansa carierei, dar a plecat! "Nu mi-a plăcut". Decizia ireversibilă a antrenorului

Adi Mutu a primit şansa carierei, dar a plecat! "Nu mi-a plăcut". Decizia ireversibilă a antrenorului

Fotbal intern

Comentarii

Antrenorul lui FC U Craiova, Adrian Mutu, a dezvăluit ce l-a determinat să lase munca la birou şi să revină în iarbă, de această dată pe banca tehnică. De asemenea, a vorbit despre momentul în care un fotbalist se retrage, dar şi aspectul care nu-i place la meseria de tehnician în fotbal.

Adi Mutu, decizie ireversibilă. De ce a plecat de la Dinamo şi din funcţia de conducere de la FRF

După ce s-a retras în 2016, fostul atacant al naţionalei României a obţinut o funcţie în conducerea clubului Dinamo, timp de un an. Apoi, în 2018 a devenit oficial al Federaţiei Române de Fotbal, iar după această perioadă a înţeles că nu doreşte să devină director tehnic sau preşedinte, ci să simtă adrenalina de pe margine ca antrenor. 

Într-o discuţie cu fostul atacant al naţionalei Ucrainei, Artem Milevskyi, care a jucat şi în România la Concordia Chiajna, "Briliantul" a dezvăluit de ce s-a despărţit de Dinamo şi de FRF, ca mai apoi să revină ca antrenor al echipei naţionale U21. "Dacă chiar iubeşti fotbalul, poţi încerca, nu neapărat ca antrenor. Dar eu am început cu altceva, am fost preşedinte la Dinamo. Am vrut să fiu într-un club, să simt atmosfera aceea din fotbal. Dar, după o perioadă, nu mi-a mai plăcut, fiindcă erau foarte multe protocoale, multe discuţii, multe zile în care stăteam în costum şi nu îmi plăcea să stau în birou. Am preferat să stau în iarbă, alături de jucători", a declarat Adi Mutu.  

După o carieră de două decenii în fotbal şi după ce şi-a lăsat amprenta în străinătate şi în naţionala României, fostul atacant a vorbit despre cum ar trebui gestionat momentul retragerii: "Dar ce pot să îţi spun ca un sfat e că trebuie să fii atent. Atunci când îţi închei cariera, eşti un pic confuz, fiindcă erai obişnuit cu o anumită disciplină, cu un anumit program. Ştiai că te duci la antrenament, apoi acasă, să joci. Viaţa ta era programată zilnic. Ştiai dinainte ce ai de făcut, însă apoi nu ai nimic de făcut. Nu mai ai un program, nu mai e nevoie de acea disciplină, aşa că poate dormi mai mult, bei mai mult, poate mănânci mai mult. Aşa că trebuie să fii atent. Poate o să ajungi într-un punct în care nu îţi doreşti. Trebuie să te controlezi şi să ai o disciplină proprie mult mai mare decât înainte", a adăugat antrenorul nou-promovatei în Liga 1. 

Ce nu-i place lui Adi Mutu în cariera de antrenor

Analiza video pe care o face împreună cu echipa nu e partea preferată a lui Adrian Mutu, dar antrenorul e conştient că şi aceste aspect e necesar: "Nu este tocmai partea plăcută a muncii mele, dar ce pot să îţi spun este că trebuie să o facem. O fac alături de staff-ul meu şi e parte din meseria noastră. Este important să îţi cunoşti adversarul, să îi vezi punctele slabe, punctele forte, cum se mişcă jucătorii, cum se dezvoltă sistemul jucat. Este important să înţelegi, pentru a câştiga meciul, fiindcă în definitiv acesta este scopul. 

Ceea ce am învăţat la naţională este asta: analiza şi monitorizarea jucătorilor, selecţia lor, dar şi analiza viitorilor adversari. Cred că este ceva ce am să păstrez în rutina mea, o voi folosi în continuare, chiar dacă nu o fac doar eu, am un specialist pentru asta. Este foarte important pentru tine ca antrenor să ştii totul şi să înveţi. Trebuie să studiezi zilnic, trebuie să faci un upgrade permanent, fiindcă fotbalul se schimbă. Şi este importat să ştii asta", a încheiat Adrian Mutu.  

viewscnt
Articole similare
CTP, despre Ana Maria Popescu: "Tupeu de mahala!"