Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adio arbitraj VIDEO în România! Costul sistemului e prea mare pentru un campionat tot mai sărac!

Adio arbitraj VIDEO în România! Costul sistemului e prea mare pentru un campionat tot mai sărac!

Superliga

Comentarii

Spaniolii au anunţat în mod oficial că arbitrajul video va fi implementat în La Liga începând cu sezonul viitor, 2018 / 2019. Se discuta ca acest sistem să ajungă şi la noi în ţară, însă nu există nimic confirmat până în prezent, numai nişte cifre eronate!

Şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a declarat că are în proiect implementarea arbitrajului video, însă nu sunt suficiente fonduri pentru a cumpăra toată aparatura necesară. Conform acestuia, tot proiectul ar costa 2.000.000 de euro. Ceea ce nu ştie şeful LPF este că întregul sistem video este mult mai complicat decât i-au adus la cunoştinţă consilierii săi.

”Poate luăm anumite părţi de la sponsori. Cei de la UEFA ne-au spus că ar costa cam atât, între 1.800.000 şi 2.000.000 de euro”, a declarat Gino Iorgulescu, fără să ştie că întregul cost al introducerii arbitrajului video în Liga 1 este mai mare de atât!

Preţul e mult mai piperat şi se plăteşte anual!

În primul rând, suma despre care vorbeşte şeful LPF este mult mai mică decât o arată realitatea. Conform ibericilor, întregul sistem costă apoximativ 4.000.000 de euro... pe an! Exact ca la sistemul Hawk-Eye, care a fost implementat de ani buni în tenis, se plăteşte chirie pe toată aparatura. Există două firme licenţiate de FIFA şi UEFA care prestează astfel de servicii pentru arbitrajul video, una din ele este chiar Hawk-Eye. Mai mult de atât, arbitrii români vor trebui să meargă la cursuri de instruire, alţi bani, altă distracţie... 

Dă înapoi Gigi Becali?

LPF ar putea fi ajutată de Gigi Becali. Patronul FCSB s-a oferit să plătească integral întregul sistem video, însă în momentul în care a declarat acest lucru, sigur nu ştia câţi bani trebuie să dea, şi că tehnologia va trebui plătită în fiecare an!

"Arbitrajul e cea mai mare problemă a noastră. Arbitrajul video ar rezolva problema arbitrajului de la noi. Nu mai poate să-i dea nimeni penalty lui Dan Petrescu. Plătesc doar eu ca să se implementeze această tehnologie. Nu vreau să mai văd greşeli în Liga 1", a spus Gigi Becali.

Afla mai multe despre: arbitraj videovarliga 1gigi becaliiorgulescu 

viewscnt
Articole similare