Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adio, Koeman! Laporta s-a hotârăt: el va fi noul antrenor al Barcelonei!

Adio, Koeman! Laporta s-a hotârăt: el va fi noul antrenor al Barcelonei!

FC Barcelona

Comentarii

Joan Laporta s-a hotărât. Xavi Hernandez (41 de ani) va fi noul antrenor al Barcelonei, iar Ronald Koeman va fi dat afară de la echipă. Rezultatele slabe şi relaţia tensionată cu conducerea i-au fost fatale lui Koeman. Laporta a fost convins, într-un final, că Xavi e cea mai bună variantă de antrenor pentru Barcelona în acest moment.

Adio, Koeman! Laporta s-a hotârăt: Xavi va fi noul antrenor al Barcelonei

După mai multe zile de speculaţii în jurul băncii tehnice, se pare că lucrurile au devenit clar. Ronald Koeman va fi dat afară de la FC Barcelona, iar locul său va fi luat de Xavi, fostul fotbalist de legendă al catalanilor, crescut în celebra academie La Masia. Potrivit jurnalistului Fernando Polo de la Mundo Deportivo, Laporta a fost convins, în cele din urmă, că Xavi e cea mai bună variantă în acest moment.

Asta după ce preşedintele Barcelonei a fost ezitant în ceea ce priveşte numirea lui Xavi. Laporta l-a preferat iniţial pe Roberto Martinez, selecţionerul naţionalei Belgiei, însă a fost convins de oamenii din jurul său, din conducere, că Xavi e varianta ideală de antrenor pentru Barcelona în acest moment. Xavi e antrenorul lui Al Sadd în prezent, cu contract până în vara lui 2023.

Xavi e preferat şi de fanii Barcelonei şi, potrivit sursei citate, oamenii din conducere îl preferă pentru că utilizează sistemul 4-3-3, tradiţional pentru formaţia catalană, dar şi pentru că e un produs sută la sută al clubului. În fostul contract cu Al Sadd, Xavi avea o clauză prin care putea pleca dacă era dorit pe Camp Nou, dar în actuala înţelegere nu mai are o astfel de clauză stipulată.

Xavi a jucat la FC Barcelona din 1995 până în 2015, când a plecat la Al Sadd. A mai jucat patru ani la clubul din Qatar, apoi s-a apucat de antrenorat şi a preluat funcţia de principal al echipei. De atunci, Xavi o pregăteşte pe Al Sadd şi a echipa sa a fost des lăudată în presa din Golf pentru stilul ofensiv şi combinativ. Xavi mai are contract cu Al Sadd până în vara lui 2023.

Afla mai multe despre: barcelonaantrenorxavilaportakoeman 

viewscnt
Articole similare