Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adios, campeon! Legenda sportului cu motor spaniol, Fernando Alonso s-a retras oficial din Formula 1

Adios, campeon! Legenda sportului cu motor spaniol, Fernando Alonso s-a retras oficial din Formula 1

Formula 1

Comentarii

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Aflat la ultima cursă în F1, spaniolul Fernando Alonso a ocupat locul al 11-lea.

32 de victorii în circuit, 22 de pole positions şi 97 de prezenţe pe podium în 17 ani de competiţie. Sunt doar câteva dintre cifrele lui Fernando Alonso, pilotul spaniol care a spus duminică ADIOS Formulei 1.

 

1.899 de puncte a acumulat asturianul în cariera sa în circuit, dar în ultimele 4 sezoane la McLaren a strâns doar 132. În 2005, Alonso a intrat în istoria sportului spaniol, după ce a câştigat primul din cele două titluri mondiale din cariera sa. A fost şi cel mai tânăr pilot care a făcut-o, la numai 24 de ani.

Al doilea titlu mondial a fost şi mai important. Probabil pentru că Alonso s-a luptat cu marele campion, Michael Schumacher. Victoriile germanului de la Monza şi din China plus abandonul asturianului au îngreunat misiunea lui Alonso, dar în Brazilia, Fernando şi-a asigurat al doilea titlu mondial din carieră.

 

La 37 de ani, Fernando Alonso Diaz se retrage din Formula 1 şi îi lasă locul conaţionalului său, Carlos Sainz Jr fiul legendarului pilot Carlos Sainz. Succesorul său este considerat de altfel şi urmaşul său natural în F1. 

Afla mai multe despre: fernando alonsoformula 1retragere 

viewscnt
Articole similare