Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mititelu surprinde: ”Dacă Steaua îşi schimbă statutul, trebuie să o ia din nou din Liga a 4-a. Nu au cum să promoveze în Liga 1. Becali are şanse mari să recâştige numele Steaua”

Adrian Mititelu surprinde: ”Dacă Steaua îşi schimbă statutul, trebuie să o ia din nou din Liga a 4-a. Nu au cum să promoveze în Liga 1. Becali are şanse mari să recâştige numele Steaua”

Superliga

Comentarii

Adrian Mititelu are un discurs în favoarea lui Gigi Becali, în disputa pe care acesta o are cu Steaua. Patronul lui FCU Craiova susţine că Steaua nu are cum să deţină palmaresul şi spune că nu are cum să promoveze, deoarece ar însemna să-şi schimbe forma juridică, ceea ce ar duce automat la retrogradarea în Liga a 4-a.

Bun prieten cu Gigi Becali, Adrian Mititelu susţine că FCSB este continuatoarea echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Omul de afaceri din Craiova susţine că Steaua nu are cum să deţină palmaresul, deoarece este o echipă nou-înfiinţată. Mai mult, Mititelu susţine că instanţele civile nu ar avea competenţă să judece astfel de cazuri:

“Totul este clar, vă spune unul cu experienţa şi mai ales că acum cunosc bine speţa lor. Actualul club din Liga 1 e de departe continuatorul Clubului Sportiv al Armatei, înscris în campionat în 1947 şi nimeni nu poate contesta asta. Mă surprinde că există proces la Tribunalul Bucureşti, pentru că nu e de competenţa unei instanţe civile să judece speţa legată exclusiv sportiv, de palmares, mai ales că CSA Steaua nu e afiliat şi nu poate fi luat in seamă procesul pentru palmares. Aşa ceva nu se câştigă, nu se cumpără, e tâmpenie”, a declarat Adrian Mititelu pentru Radio Sport 1.

Mititelu: ”Steaua nu are cum să promoveze”

Adrian Mititelu scoate în faţă şi un alt obstacol pe care Steaua l-ar putea avea în drumul spre Liga 1. Patronul FCU Craiova susţine că Steaua trebuie să-şi schimbe forma juridică pentru a avea acces în Liga 1, iar o astfel de modificare încalcă regulamentele FRF:

”Dacă vă uitaţi pe legile în vigoare, pe Satutul FRF şi alte regulamente, nu văd cum CSA poate promova în fotbalul profesionist. Când ajung în Liga a doua, dacă înfiinţează o nouă societate comercială, trebuie să o ia din nou din Liga a 4-a. Schimbarea formei de organizare te duce iar în Liga a 4-a. Ei speră că FRF să facă un abuz, dar dacă Becali depune contestaţie, câştiga sigur şi opreşte abuzul. Trebuia să facă asta acum doi ani, sunt încurcaţi rău. Nu au nicio şansă să ajungă în liga 1. Transformarea a fost deja făcută odată. Cu termen limită 2001. A făcut asta, altfel nu mai putea juca.

Becali are şanse mari sî îşi recâştige numele de FC Steaua. Secţia de fotbal a plecat de mult şi nu mai are cum să o ia din nou. Ei au anunţat în 2017 că au înfiinţat secţia. Este un club nou. FCSB e fosta Steaua, fosta CCA, cu palmaresul. În mod normal, la apel se va admite incompetenţa judecării. Cum poate spune un club de fotbal care nu exista că vrea un palmares din fotbal, unde nu eşti?”, a mai spus Adrian Mititelu.

Mititelu crede că FCSB şi Steaua vor deveni o singură echipă, dacă prima se mută pe noul stadion

Patronul lui FCU Craiova este de părere că aventura Stelei se va sfârşi dacă Gigi Becali va reuşi să o mută pe FCSB pe noul stadion din Ghencea:

”Dacă Becali intră în Ghencea, în 6 luni scandalul e închis şi rămâne o singură echipă. Văd o împacare, pentru că dacă Becali intră în Gheneca, în 6 luni scandalul e inchis. E stadion foarte frumos, sunt gelos, ăsta e proiectul pe care-l voiam eu la Craiova, dar Steaua e unul modern. Va creea emulaţie, FCSB are echipa foarte bună. Daca joacă acolo, îi va convinge şi pe cei de la Steaua. Vă daţi seama ce ar aduce acum împacarea. Ce rezolva ei cu un alt patron? Cine vine să plătească aşa cum a făcut Becali? Fotbalul nu mai atrage. Să se bucure cât îl au în viaţa. Vrea să câştige. Excesele lui sunt mult mai puţin rele decât cele bune în club. Asigură un buget european, cu stadion frumos”, a încheiat Mititelu.

Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: adrian mititelu 

viewscnt
Articole similare