Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu a explicat de ce Ciobotariu joacă în faţa lui Radu Drăguşin la EURO 2021. Motivele din spatele deciziei sale: "Sunt oameni care îşi dau cu părerea"

Adrian Mutu a explicat de ce Ciobotariu joacă în faţa lui Radu Drăguşin la EURO 2021. Motivele din spatele deciziei sale: "Sunt oameni care îşi dau cu părerea"

Echipa națională

Comentarii

Adrian Mutu (41 de ani), selecţionerul naţionalei de tineret a României, a explicat la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Germania, de la EURO U21, de ce nu l-a utilizat deloc până acum pe Radu Drăguşin (18 ani). "Briliantul" a preferat, în meciurile cu Olanda şi Ungaria, ca Alexandru Paşcanu să facă pereche cu Denis Ciobotariu.

Adrian Mutu a explicat de ce Ciobotariu joacă în faţa lui Radu Drăguşin la EURO 2021

Mutu a explicat, în faţa jurnaliştilor, că n-a dorit să-l expună pe Drăguşin până acum, având în vedere lipsa de experienţă a tânărului fundaş român, chiar dacă acesta a prins câteva meciuri la echipa mare a lui Juventus, unde a fost promovat de Andrea Pirlo. Selecţionerul tricolorilor mici a mai spus că, până acum, l-a preferat pe Ciobotariu datorită maturităţii sale şi a faptului că e obişnuit cu presiunea de la CFR Cluj, unde l-a avut antrenor pe Dan Petrescu.

"Sunt oameni care îşi dau cu părerea, îi ascult, nu mă supăr. Radu Drăguşin e extraordinar. Are 18 ani, e tânăr, a jucat doar câteva minute pentru Juventus şi, dacă era aruncat de la început pe teren, emoţia meciului să nu-l fi cuprins, să nu fi făcut vreo greşeală pe teren. Să nu ardem etapele.

Repet, nu trebuie să punem presiune pe copii, sunt foarte tineri. Ai nevoie să te maturizezi, în faţă ai jucători din Bundesliga, din străinătate. Câteodată mă bazez pe maturitatea unui jucător ca Ciobotariu, pentru că joacă la CFR Cluj, a avut antrenor bun, ştie ce înseamnă să joci cu presiune. Toţi cei patru fundaşi centrali au valoare apropiată. Sper să fiu inspirat şi cu Germania, dar asta nu înseamnă că nu pot greşi", a spus Adrian Mutu, la conferinţa de presă.

"Briliantul", şi el fost jucător la Juventus, a preferat să nu-l sfătuiască pe Radu Drăguşin dacă să plece de la "Bătrâna Doamnă" la o echipă mai mică pentru a juca mai mult sau să continue la Torino: "Lui Drăguşin nu-i pot recomanda ce să facă. El trebuie să ia alegerea cea mai bună, fiind la Juventus, neinfluenţat de agenţii lui. Sunt sigur că va lua decizia corectă, pentru că e inteligent", a mai spus Mutu.

Meciul Germania U21 - România U21, reeditarea semifinale de la EURO 2019, se va juca marţi, 30 martie, de la ora 19:00, în format LIVE TEXT pe www.telekomsport.ro. Înaintea confruntării directe, România şi Germania au câte patru puncte, iar partida va fi una decisivă pentru calificarea în semifinalele turneului găzduit de Ungaria şi Slovenia.

Afla mai multe despre: adrian muturadu dragusindenis ciobotariuromania u21euro 2021 

viewscnt
Articole similare