Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu a pus piciorul în prag la prezentarea oficială la naţionala U21. Ce îi roagă pe contestatari: "Să îşi aducă aminte şi asta!"

Adrian Mutu a pus piciorul în prag la prezentarea oficială la naţionala U21. Ce îi roagă pe contestatari: "Să îşi aducă aminte şi asta!"

Echipa națională

Comentarii

Adrian Mutu, noul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României, a mărturisit că este pregătit să devină ţinta contestatarilor, în caz că dă chix, i-a avertizat pe aceştia să ţină minte şi eventualele succese.

Mai întâi, Mutu a precizat că nu are vreun mesaj pentru contestatarii săi: "Nu am nici un mesaj pentru ei. În astfel de situaţii e normal ca oam,eni să te conteste. Sunt situaţii în care nu poţi împăca pe toată lumea. Nu rămâne decât să le demonstrez celor care au avut încredere în mine că au făcut alegerea bună".

Adrian Mutu, avertisment pentru toţi contestatarii

Întrebat dacă este pregătit să devină ţintă în cazul unui insucces pe banca naţionalei de tineret, Mutu a replicat:

"Sunt pregătit, aşa cum sper să îşi aducă aminte şi atunci când o să câştig. Eu cred că dacă eşti pregătit pentru un eşec, începi ceva şi asta e o mentaliate a pierzătorilor, care nu face parte din cultura mea şi din mentalitatea mea. Eu nu mă gândesc,  atunci când accept sau încep ceva, că pierd. În primul rând, există o posibilitate, pentru că este un sport până la urmă, nu altceva, în care poţi să pierzi, dar depinde şi cum pierzi. Că poţi să câştigi, dar depinde şi cum câştigi, pentru că dacă câştigi într-o manieră urâtă, nici nu are gustul unei victorii, chiar dacă tu ţi-ai obţinut pe hârtie scopul.

Mentaliatea mea, aşa cum a fost şi ca jucător, este una în care eu am încredere în mine şi acum am încredere şi în jucătorii mei şi sunt sigur că vom face treabă bună.

[...] Să fii antrenor este altceva, dar bineînţeles că îmi doresc ca şi antrenor să obţin rezultate bune. În sport, în general, îţi doreşti să câştigi. Iar antrenorii şi fotbaliştii, cu toate că eşti bun, doresc să aibă trofee, să câştige titluri importante.

Aud antrenori buni, antrenori slabi. Eu nu cred că există antrenori buni, saub a spune bun sau slab la un antrenor nu cred că e corect. Eu cred că sunt antrenori de succes, care au succes, şi antrenori care nu au, asta nu îi face mai slabi. Îmi doresc să am succes. Îmi doresc ca echipa naţională să aibă succes. Cum am spus, eu nu sunt, şi o să vedeţi că vorbesc cât mai puţin şi o să apar cât mai puţin pentru că nu sunt eu pionul principal în această poveste, sunt jucătorii, e România.

Asta trebuie să fie ţinta noastră, aportul pe care îl aduc, eu nu vreau să scot în evidenţă antrenorul Mutu, ci vreau să scot în evidenţă naţionala mică prin rezultate pe care le are", a declarat Adrian Mutu, la prezentarea oficială.

Adrian Mutu, prezentat oficial ca selecţioner la U21

Adrian Mutu are 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale şi este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Tg. Mureş.

Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari şi echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relaţia echipei naţionale cu cluburile din ţară şi din străinătate.

România U21 ocupă locul secund în preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria şi Slovenia. Urmează pentru tinerii tricolori duelul contra liderului Danemarca, pe 31 martie.

Afla mai multe despre: mutu 

viewscnt
Articole similare