Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu are veşti mari pentru fanii naţionalei. Ce spune despre apriţia unui ”nou Mutu” în fotbalul românesc: ”Eu le-am zis deja asta băieţilor”

Adrian Mutu are veşti mari pentru fanii naţionalei. Ce spune despre apriţia unui ”nou Mutu” în fotbalul românesc: ”Eu le-am zis deja asta băieţilor”
Comentarii

Tricolorii U21 vor să facă un nou pas important spre EURO 2021 în Malta! Pentru Adrian Mutu, acesta va fi cel de-al doilea meci pe banca tricolorilor mici.

”Ar fi senzaţional pentru fotbalul românesc ca şi noi şi naţionala mare să ne calificăm” a explicat Adrian Mutu, într-un interviu acordat pentru FRF.tv.

El a atras atenţia asupra concentrării care trebuie să-i ghideze pe elevii săi înainte de confruntarea cu formaţia malteză: ”Dacă le dau de băut? Întâi să batem Malta, pentru că nu vreau să spun hop, înainte să sar gardul. Sunt precaut, pentru că ştiu ce înseamnă să joci contra unor echipe de valoare inferioară. Lipsa de concentrare îţi poate îngreuna misiunea, sau poate produce chiar rezultate dezastruoase. În sportul de echipă toţi câştigăm, toţi pierdem, suntem o familie.Eu le-am zis că nu trebuie să piardă nicio ocazie să demonstreze ce valoare au. Prin această muncă pe care o fac, prin aceste meciuri, prin tot acest procest îşi pot atinge ambiţiile pe care le-au avut de mici. Şi mulţi dintre ei o vor face” a spus Adrian Mutu.

Fostul decar al naţionalei României are o veste bune pentru fanii ”tricolorilor”. Naţionala poate beneficia oricând de un nou Adrian Mutu: ”Le-am spus şi la şedinţă, sunt jucători care au calităţi şi mai bune, sau poate sunt chiar mai compleţi decât eram eu. Diferenţa o face modul de abordare şi cum respectă fotbalul. Este primordial să respecte fotbalul, adică modul cum se antrenează, modul de abordare şi concentrare pentru următorul meci, fotbalul îi va respecta şi le va da multe lucruri înapoi”

Absenţa suporterilor din tribune este văzută de Adrian Mutu ca un mare dezavantaj pentru jucători în general. În schimb, selecţionerul de la U21 a încercat să găsească şi lucruri pozitive: ”Mi-ar fi plăcut să avem suporteri. Ca antrenor, poate că e bine, pentru că mă pot face auzit. Pentru ei, ca jucători, e greu. Le lipseşte motivaţia, presiunea care vine din partea publicului. Ar trebuie lăudaţi aceşti sportivi că pot da totul pe teren în aceste condiţii, pentru că la un moment dat devine plictisitor fără fani în tribune” mai spus Mutu.

77 de meciuri a bifat ”Il Fenomeno” în tricoul echipei reprezentative şi 35 de goluri. Mutu le ţine pumnii strânşi urmaşilor săi de la naţionala mare şi speră într-o victorie contra Austriei: ”Meci dificil în Austria, dar nu i-am bătut de atât timp, cred că a venit momentul să batem. Cu Mirel am vorbit mai mult prin mesaje. Îmi imaginez că este foarte ocupat, aşa cum sunt şi eu. Vom avea timp să vorbim despre experienţele noastre şi să ne ajutăm cu un sfat. Suntem la început de drum, şi chiar dacă vom câştiga mâine, nu am câştigat nimic. Fiecare meci, fiecare convocare, înseamnă responsabilitate şi trebuie să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor suporterilor noştri” a mai explicat Adrian Mutu.

Afla mai multe despre: adrian mutu 

viewscnt
Articole similare