Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu atrage atenţia înaintea meciului cu Malta: „Tricoul galben trebuie să fie cel mai important pentru fiecare dintre băieţii mei”

Adrian Mutu atrage atenţia înaintea meciului cu Malta: „Tricoul galben trebuie să fie cel mai important pentru fiecare dintre băieţii mei”
Comentarii

Adrian Mutu a pornit cu dreptul în calitate de selecţioner al naţionalei de tineret. Echipa „Briliantului” a învins-o cu scorul de 3-1 pe Finlanda, iar acum vrea alte trei puncte din confruntarea cu Malta.

Olaru, Mihăilă şi Ciobanu au marcat golurile României la debutul lui Mutu pe banca tehnică.

„Am acoperit tot ce trebuia să acoperim la nivel tactic. Am avut emoţii, pentru că era vorba de primul meci, dar mă bucur că s-a terminat foarte bine”, a declarat selecţionerul naţionalei de tineret pentru FRF.ro

„Briliantul” le cere elevilor săi să nu se culce pe ureche şi le transmite înaintea meciului cu Malta ce înseamna tricoul galben. Mutu este golgheterul all-time al naţionalei de seniori, 35 de goluri, la egalitate cu Hagi.

„Tricoul galben trebuie să fie cel mai important. Trebuie să fim mândri că suntem români, să jucăm nu numai pentru noi, dar şi pentru ţara noastră. Trebuie să reînviem acest spirit care ne-a unit. În acelaşi timp vreau să-i responsabilizez pe jucători, pentru că ei trebuie să fie conştienţi că prin rezultatele lor, prin evoluţiile lor bune, prin reuşitele lor, fac milioane de români mândri.

A fost emoţionant să aud imnul de pe banca tehnică. Acum, dintr-o altă postură, dar senzaţiile au fost aceleaşi. Partida cu Malta: Vor fi câteva schimbări, pentru că am jucat pe un teren greu. La nivel muscular şi articular, gazonul sintetic este foarte solicitant. Nu este o problemă, pentru că am încredere în toţi jucătorii şi vom face un meci bun. Mereu mergem la victorie, indiferent de adversar, aşa se va întâmpla şi cu Malta. Băieţii ştiu ce au de făcut, mă bazez mult pe fantezia lor şi pe calităţile lor”, a adăugat Mutu.

Mutu are ca obiectiv calificarea la Campionatul European de tineret, competiţie care se va desfăşura în Ungaria şi Slovenia anul viitor. După şase meciuri, „tricolorii” mici sunt pe locul 2 în grupa 8, cu 13 puncte, trei mai puţine decât liderul Danemarca.

„Ar fi o mare bucurie şi o realizare. Mă bucur mai mult pentru băieţi, pentru că ar da continuitate acestui proiect. Sunt jucători care pot face acest lucru, jucători despre care eu cred cu tărie că pot deveni viitorul naţionalei mari. Dar, acest lucru nu se face bătând in palme. Este nevoie de multă muncă, pentru că doar prin atenţie, muncă şi perseverenţă îţi poţi depăşi limitele”, a încheiat selecţionerul României U21.

Afla mai multe despre: muturomaniamalta 

viewscnt
Articole similare