Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu consideră că merita să-l depăşească pe Hagi în clasamentul marcatorilor la naţională. "Eu n-am venit să joc cu echipele mici. Gică are 50 de meciuri în plus"

Adrian Mutu consideră că merita să-l depăşească pe Hagi în clasamentul marcatorilor la naţională. "Eu n-am venit să joc cu echipele mici. Gică are 50 de meciuri în plus"

Fotbal

Comentarii

Adrian Mutu şi Gheorghe Hagi împart, astăzi, prima poziţie în clasamentul golgeterilor all-time la echipa naţională, cu câte 35 de goluri fiecare. Acest lucru îl face pe "Briliant" să regrete faptul că nu a reuşit să-l depăşească pe "Rege" la acest capitol, însă consideră că acest lucru n-a ţinut numai de el.

Invitat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", la GSP, Adrian Mutu a comentat zvonurile conform cărora, selecţionerul de la acea vreme al României, Victor Piţurcă, ar fi fost cel care a decis că piteşteanul nu merită să-l depăşească pe Hagi în ierarhia marcatorilor.  Aşa că nu l-a mai convocat. Mutu a confirmat şi el aceste zvonuri, însă a refuzat să pronunţe numele actualului tehnician de la "U" Craiova.

"Am auzit multe zvonuri. Nu ştiu ce să zic. Mie nu mi-a fost indiferent pentru că Hagi a fost un etalon al fotbalului. A fost un idol de-ai mei din copilărie şi unul dintre visele mele era să-l depăşesc pe Hagi la naţională. Dacă se confirmă zvonurile, să le fie ruşine! Oricum, îmi pare rău că de-a lungul a 14 ani în care am fost la naţională eu nu am venit atunci când am întâlnit echipe mici precum San Marino sau Luxemburg, care erau uşor de bătut. Eu nu am venit pentru că aveam meci în campionat şi voiam să mă odihnesc. Dacă veneam şi la astea.. Am 35 de goluri în 77 de meciuri, iar Hagi le are în 126. Gică are 50 de meciuri în plus faţă de mine. Eu n-am simţit că au vrut să mă evite. Că am simţit sau nu... Nu eram nici într-o formă foarte bună”, a spus Mutu, la GSP.

Ce uită fostul jucător al celor de la Inter, Verona, Parma, Fiorentina sau Juventus, este că el evolua mult mai în faţă decât o făcea Gheorghe Hagi. În plus, creatorul Viitorului Constanţa a bifat 3 turnee finale de Campionat Mondial (1990, 1994, 1998) şi alte 2 de Campionat European (1996, 2000), comparativ cu "Europeanul" bifat de Mutu, în 2008, când din piciorul său s-a ratat "Penalty-ul unei generaţii", în minutul 81 al meciului cu Italia, campioana mondială, partidă care s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Dacă a fost sau nu sabotat, dacă merita sau nu să-l depăşeaşcă pe Hagi în acest clasament, toate răspunsurilele deţine Victor Piţurcă, cel care a pregătit echipa naţională a României 9 ani de zile, din ultimii 20. Aşa cum şi Mutu recunoaşte, în anul 2013, pe vremea când evolua la Ajaccio, acesta nu era chiar în cea mai bună formă sportivă.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare