Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu, despre transferul lui Ianis Hagi în Scoţia: "O mutare foarte bună. Rangers este o echipă mult mai mare decât Genk"

Adrian Mutu, despre transferul lui Ianis Hagi în Scoţia: "O mutare foarte bună. Rangers este o echipă mult mai mare decât Genk"

Fotbal

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a oferit presei britanice un interviu în care a vorbit despre perioada bună pe care o traversează Ianis Hagi în Scoţia, la Glasgow Rangers.

Fostul internaţional este sigur că Ianis Hagi se va impune la Glasgow Rangers şi va deveni un jucător determinant, aşa cum toată lumea îşi doreşte. În acelaşi timp, Mutu este conştient că va exista presiune asupra sa, însă din nou, îi acordă toată încrederea sa lui Ianis, deoarece a demonstrat că este un jucător cu o personalitate puternică.

"Este o mutare foarte bună pentru Ianis. Rangers este o echipă mult mai mare decât Genk, care nu are atât de multă istorie. Cred că Ianis le va arăta tuturor, nu doar mie, pentru că ştiu deja, ce jucător bun este. A ajuns la o echipă mare, cu jucători şi un management minunat. Va fi presiune, dar este în regulă. Pentru mine, când eram la vârsta lui, am avut dificultăţi la Inter Milano. Când am început să am mai multe jocuri, tot la 21 de ani, am început să joc bine şi cred că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Ianis Hagi. Cred că am cerut cu toţii prea mult de la Ianis. Tatăl său, Gică Hagi, a pus într-adevăr presiune pe el, dar cred că a făcut asta pentru că este băiatul lui şi dorea să-l motiveze. Mi s-a întâmplat şi mie: când câştigam eram cel mai bun, când pierdeam era doar vina mea. Aşa va fi şi cu Ianis. Joacă pentru o echipă grozavă care va domina campionatul, iar ritmul de joc este mult mai rapid decât în Belgia. În Scoţia arbitrii îşi lasă fluierul acasă şi ai parte de multă acţiune", a declarat Adrian Mutu, potrivit DailyRecord.

În acelaşi timp, "Briliantul" a recunoscut că nu este fan al arbitrilor scoţieni. Chiar în meciul din Cupa Scoţiei, contra formaţiei Hamilton, Ianis Hagi a fost titular şi a fost luat cu fulgi cu tot de adversari, fără ca arbitrii să fluiere vreo infracţiune. În România, astfel de intrări ar fi fost recompensate cel puţin cu cartonaş galben.

"În Scoţia, arbitrii uită să mai fluiere. Îşi lasă fluierul acasă şi ai parte de foarte multă acţiune", a conchis fostul jucător al lui Chelsea Londra.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare