Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu, faţă în faţă cu meciul carierei de antrenor: "E cel mai important!". Ce a spus "Briliantul" la conferinţa dinaintea partidei România U21 - Danemarca U21

Adrian Mutu, faţă în faţă cu meciul carierei de antrenor: "E cel mai important!". Ce a spus "Briliantul" la conferinţa dinaintea partidei România U21 - Danemarca U21

Echipa națională

Comentarii

Adrian Mutu (41 de ani) a susţinut conferinţa de presă dinaintea meciului România U21 - Danemarca U21, decisiv pentru calificarea la Euro 2021 de tineret, iar "Briliantul" a spus că e cea mai importantă partidă din carieră, dar n-a pregătit un discurs special pentru jucători cu această ocazie.

Selecţionerul naţionalei de tineret a încercat să le insuflet elevilor săi din experienţa acumulată ca jucător în meciuri importante şi a încercat să ia puţin presiunea de pe umerii lui Ianis Hagi. Mutu a spus că Ianis nu e singurul om din echipă şi că ar trebui să joace calm, liniştit şi să dea gol pentru România U21.

"Fiind un meci de calificare, l-aş compara cu Danemarca-România, de acum 17 ani. Pe care l-am jucat în Danemarca, din păcate pentru noi, s-a terminat 2-2, am primit ultimul gol chiar în ultimele secunde ale meciului, pierzând şi calificarea.  Sper ca mâine să obţinem calificarea şi să mergem la CE.  

M-am concentrat foarte mult pe jocul echipei noastre, ştim adversarii, ştim cât sunt de puternici, ne-am concentrat foarte mult pe jocul nostru să fie cât mai bun  Avem nevoie de victorie şi e nevoie să fim aproape perfecţi.  (n.r.- discurs special?) Nu, nu, în general nu-mi pregătesc discursurile, vorbe care îmi vin pe moment, intru între băieţi şi spun ceea ce simt.



(n.r. - E cel mai important meci ca antrenor?) Da, chiar dacă am mai jucat un meci de baraj la Voluntari, miza fiind rămânerea în Liga 1, fiind un meci cu o miză foarte mare şi cu o greutate importantă pentru un antrenor.  Dar fiind la nivel naţional, să aduc o bucurie suporterilor naţionalei U21  

(n.r. - Cât vă ajută meciurile importante ca jucător în cariera de antrenor?) Mă ajută să-mi stăpânesc sentimentele, în general ca jucător n-am avut emoţii înaintea acestor meciuri cu miză, dar întotdeauna am fost concentrat, mi-am analizat adversarul direct. Eram focusat pe evoluţiile mele, cred că mâine e important să arate atitudine pentru că tactic ştiu ce au de făcut, le-am explicat foarte clar, au fost foarte atenţi, au lucrat foarte mult.

Ce am încercat să le explic băieţilor, tot ce am încercat să-i învăţ din experienţa acumulată ca jucător. Sunt anumite trucuri, mă refeream foarte mult la unghiul faţă de minge, închis sau deschis, face ca mingea să aibă o traiectorie, iar băieţii au prins repede.  Sper ca mâine să reuşească să înscrie pentru că ne-ar face fericiţi   

Ianis Hagi e un fotbalist super profesionist, nu am ce să-i reproşez băiatului, a venit cu atitudinea corectă, s-a antrenat foarte bine, cred că presiunea pe care o are în general nu ar trebui să o simtă sau să nu-i dea importanţă pentru că nu joacă doar el, nu joacă doar el, nu e doar el în echipă, e Ianis şi face parte dintr-o echipă. Important e să se bucure de fotbal.  Să stea calm, să aibă linişte pentru că momentul... Va veni"
, a spus Adrian Mutu, la conferinţa de presă.

Meciul România U21 - Danemarca U21 se joacă marţi, 17 noiembrie, de la ora 19:30, şi va putea fi urmărit în format LIVE BLOG pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: adrian mutuechipa nationalaromania u21 

viewscnt
Articole similare