Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Porumboiu îl distruge pe arbitrul partidei Anglia - Danemarca! ”O fază din campionatele săteşti! Şi dacă era un OZN pe teren, arbitrul ar fi continuat faza!”

Adrian Porumboiu îl distruge pe arbitrul partidei Anglia - Danemarca! ”O fază din campionatele săteşti! Şi dacă era un OZN pe teren, arbitrul ar fi continuat faza!”

EURO 2020

Comentarii

Fostul arbitru român, Adrian Porumboiu, a reacţionat după faza controversată din semifinala de la Campionatul European, Anglia - Danemarca, scor 2-1.

Sterling a obţinut un penalty controversat în prelungirile meciului. Această decizie a influenţat decisiv partida, iar Anglia s-a calificat în finală, acolo unde va juca contra Italiei. Fostul patron de la FC Vaslui susţine că centralul Danny Makkelie a judecat greşit faza chiar înainte ca Sterling să fie faultat în careu. Pe reluările de la TV s-a sesizat că, pe teren erau două mingi, exact în momentul când jucătorul lui Manchester City se afla în careu. 

În campionatele săteşti mai sunt faze asemănătoare!

”Cred că este o fază care poate să fie comparată, fără niciun fel de exagerare, cu campionatele săteşti. N-am întâlnit până acum o fază premergătoare unui atac periculos care să continue cu un corp străin în teren.

La un moment dat erau 2 mingi, cealaltă fiind la un metru sau un metru şi jumătate de fotbalistul englez, Raheem Sterling. Regulamentul e foarte clar. Opreşti jocul, înlături corpul străin, şi abia apoi continui, cu minge de arbitru”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru Antena Sport.

Jucătorii danezi au protestat, dar faza nu s-a întors. Arbitrul olandez a primit asigurări din camera VAR că Sterling ar fi fost faultat, iar el nu s-a mai dus la monitor să consulte tehnologia video. 

”Mergând mai departe cu faza de 11 metri, după opinia mea, nu a fost nici vorbă de penalty. Se observă foarte clar cum apărătorul danez nu-l loveşte. Pune doar piciorul şi îl retrage, este precaut, să nu comită vreo imprudenţă. Şi în curtea şcolii dacă dai aşa 11 metri, iese scandal între copii.

Şi dacă era un OZN pe teren, arbitrul ar fi continuat faza”

Rămân surprins după faze ca astea, mai ales după atâtea pregătiri cu VAR. Decizia corectă era să lase jocul să continue. Nu poţi să ai comentarii că ar fi fost măcar o sămânţă de penalty. Şi dacă era un OZN pe teren, arbitrul ar fi continuat faza”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Ovidiu Haţegan a fost arbitru de rezervă pe Wembley, dar Porumboiu nu l-a găsit pe român vinovat pentru decizia luată de Danny Makkelie.

”Haţegan era pe partea opusă, nu a avut el treabă cu faza. Era asistentul la 10-15 metri de a doua minge. Dar, în primul rănd, arbitrul e cel care ar fi trebuit să vadă. Avea fum pe ochi. Nu ştiu ce a consumat arbitrul acesta.

Până în semifinale nu au fost probleme deosebite. Arbitrii au fost de acord cu respectarea ultimilor precizări şi recomandări la nivel de FIFA şi UEFA. El dacă revedea faza de 2-3 ori pe ecran, lua decizia corectă, dar nu s-a dus să vadă”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Porumboiu a vorbit şi despre sistemul VAR, care va fi implementat în Liga 1. El consideră că arbitrii români nu au suficientă pregătire pentru asta, iar sistemul de arbitraj video ar crea faze controversate în campionatul intern. 

Eu o să mă îngrozesc cine o să fie la VAR la noi”

”Dacă o să avem tot tăntălăi din ăştia la VAR, vă daţi seama ce o să fie. Şi instrumentele, oricât de perfecţionate sunt, dacă apeşi strâmb pe ele intri în gard. Eu o să mă îngrozesc cine o să fie la VAR la noi”, a mai spus fostul conducător de la FC Vaslui.

Afla mai multe despre: euro 2020-porumboiu- anglia-danemarca 

viewscnt
Articole similare