Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Thiess a anunţat numele primului străin care vine la Dinamo. Ce legătură a avut acesta cu patronul care şi-a ameninţat jucătorii cu pistolul

Adrian Thiess a anunţat numele primului străin care vine la Dinamo. Ce legătură a avut acesta cu patronul care şi-a ameninţat jucătorii cu pistolul

Superliga

Comentarii

Adrian Thiess a anunţat primul nume care va veni la Dinamo, în cazul în care clubul va fi preluat de grupul de afaceri cu care Ionuţ Negoiţă negociază. Este vorba despre Paolo Urfer, director sportiv la Neuchatel Xamax.

Thiess a dezminţit că a discutat cu Radu Nunweiller despre posibilitatea de a veni la Dinamo. În schimb, a dezvăluit că a vorbit cu Paolo Urfer, care în prezent este director sportiv la Neuchatel Xamax. Oficialul elveţian ar urma să facă parte din conducerea lui Dinamo, dacă Ionuţ Negoiţă ajunge la o înţelegere cu grupul de investitori străini care este interesat să preia clubul din Ştefan cel Mare.

”În conferinţa de presă de ieri nu m-am referit la Radu Nunweiller, ci la Paolo Urfer. Acesta era director sportiv la Neuchatel Xamax când acolo era antrenor secund Radu Nunweiller. Atât. Nu e normal să fiu făcut mincinos, mai ales că deocamdată sunt doar discuţii, iar eu nu m-am referit la Nunweiller. Da, Urfer va fi una dintre persoanele implicate dacă tranzacţia va reuşi”, a declarat Adrian Thiess pentru gsp.ro.

Paolo Urfer este director sporitv la Neuchatel Xamax, echipă care ocupă primul loc în liga a doua a Elveţiei, cu şanse mari la promovare. În 2011, Urfer a fost cel care a intermediat preluarea clubului de către controversatul om de afaceri Bulat Chagaev, din Cecenia. Sylvio Bernasconi, fostul patron, îşi aduce aminte cum a ajuns să negocieze cu Chagaev: ”Paolo Urfer, directorul sportiv, mi l-a prezentat pe Andrei Rudakov, care era reprezentantul lui Bulat Chagaev. Aşa am ajuns să ne cunoaştem”, a povestit Sylvio Bernasconi pentru lematin.ch.

Bulat Chagaev a fost considerat unul dintre cei mai controversaţi patroni de fotbal. În numai jumătate de an de când a preluat clubul, a schimbat patru antrenori, a înlăturat toţi sponsorii locali, a demis tot personalul administrativ. Ultima măsură a adus-o pe Neuchatel în situaţia în care nu mai putea imprima bilete pentru meci, în sezonul 2011-2012. De asemenea, după un 2-2 cu Laussanne, a intrat cu bodyguarzii în vestiar şi i-a ameninţat pe jucători cu bătaia. Tot atunci, le-a arătat pistolul jucătorilor şi i-a ameninţat că ”într-o zi o să-o omoare pe toţi”.

Bulat Chagaev a renunţat la club în ianuarie 2012. În septembrie 2017, a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru delapidare, tentativă de fraduă şi de fals în documente oficiale.

Afla mai multe despre: adrian thiessdinamopaolo urferneuchatel xamax 

viewscnt
Articole similare