Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Vasile, după înfrângerea României în faţa Ungariei, la Campionatul European: "Pe final, am făcut multe erori tehnice, iar Ungaria le-a gestionat cum trebuia"

Adrian Vasile, după înfrângerea României în faţa Ungariei, la Campionatul European: "Pe final, am făcut multe erori tehnice, iar Ungaria le-a gestionat cum trebuia"

Handbal

Comentarii

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Ungaria, scor 24-26 (14-13), luni, într-o partidă din penultima etapă a Grupei Principale ll de la Campionatul European din Danemarca. În urma acestui rezultat, România va încheia grupa pe ultima poziţie, cu un meci înainte de finalizarea partidelor.

Începutul de meci a aparţinut unguroaicelor, însă România a ţinut aproape şi a redus ecartul treptat, până au preluat conducerea. România a condus cu două goluri şi a avut alte două şanse de a majora diferenţa, irosite insă. Ungaria a marcat, iar diferenţa de la pauză a fost doar de un gol pentru România, scor 14-13. Începutul de repriză a fost din nou de partea României, însă nu au putut menţine ritmul şi au cedat teren, atunci când era mai important, pe final de meci.

Fostul secund al naţionalei Muntenegrului şi actualui antrenor al celor de la CSM Bucureşti, Adrian Vasile, este de părere că ambele formaţii au prestat un meci modest, cu extrem de multe greşeli, iar meciul a fost decis în favoarea echipei care a ratat mai puţin pe final, cu un plus de noroc pentru Ungaria, care a marcat din devieri şi recuperări in extremis.

Nu a fost cel mai bun meci al nostru. Cred că am văzut două echipe care s-au întrecut în greşeli, iar senzaţia mea a fost că echipa care va comite cele mai multe, va pierde. Îmi pare rău că nu am fructificat prestaţia senzaţională a portarilor, care au apărat mingi imposibile. Din păcate, trebuie să spun, în ultimele minute, facem greşeli pe care adversarii nu le iartă! În apărare, am stat foarte bine, pentru că am avut portari în zi foarte bună, din nou. Cred că în atac, relaţia cu pivotul este foarte bună, o relaţie pe care Neagu o dezvoltă foarte bine. Doi contra doi jucăm bine. Dar, ce mi-aş fi dorit, ar fi fost să câştigăm mai mult în relaţiile unu contra unu. Laszlo a încercat astăzi, dar este prea puţin pentru că nu te poţi aştepta ca relaţiile doi contra doi să rezolve totul. Ungaria a mutat tactic împotriva lui Neagu pe final de meci, iar presiunea a venit pe restul jucătoarelor. Pe final am făcut multe erori tehnice, prin care Ungaria a câştigat acest meci pentru că nu am mai putut gestiona, aşa cum trebuie, finalul de meci”, a declarat Adrian Vasile, la 

Bogdan Voina este de părere că "tricolorele" s-au speriat prea tare de Ungaria, o echipă care nu merita atât de mult respect şi care a făcut un joc modest.

Din păcate, nu am ştiut să gestionăm finalul de partidă. Ungaria nu m-a impresionat cu absolut nimic, pur şi simplu, parcă ne-am speriat. Ne-am dus să aruncăm din poziţii imposibile, iar situaţiile alese de mai multe jucătoare ale noastre, ne-au costat meciul”, a declarat fostul handbalist.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare