Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Aduce cu un procedeu din judo numit osoto-makikomi". Alina Dumitru a analizat faultul lui Ramos asupra lui Salah. Verdictul campioanei olimpice la judo

"Aduce cu un procedeu din judo numit osoto-makikomi". Alina Dumitru a analizat faultul lui Ramos asupra lui Salah. Verdictul campioanei olimpice la judo

Real Madrid

Comentarii

Fosta judoka Alina Dumitru (35 de ani), campioană olimpică la Beijing 2008, a analizat cea mai controversată fază a finalei Ligii Campionilor, Real Madrid - Liverpool 3-1. În prima repriză, căpitanul echipei spaniole, Sergio Ramos, l-a scos din joc pe Mohamed Salah printr-o intrare despre care Alina Dumitru a punctat că seamănă cu un anumit procedeu din judo.

"Ceea ce a făcut Ramos aduce cu un procedeu din judo numit osoto-makikomi, numai că el n-ar fi avut voie nici în judo să execute procedeul aşa, ci pe mâna cealaltă a lui Salah. Ramos a rulat corect, dar ce a făcut el e interzis şi în judo şi se lasă cu descalificare. Dacă făcea procedeul pe mâna stângă a lui Salah şi se răsucea, Salah ar fi căzut pe spate şi n-ar fi fost nicio problemă. Aşa cum a făcut Ramos, l-a prins rău pe Salah şi acesta a căzut pe burtă.

Putea să iasă mult mai rău şi să-i fractureze mâna. De cele mai multe ori aşa se întâmplă în astfel de situaţii chiar şi pe tatami. Se lasă cu dislocarea umărului. Nu ştiu dacă Ramos are cunoştinţe de judo, dar din ce am văzut seamănă cu acest procedeu din judo, dar a fost făcut incorect", a apreciat fosta sportivă, pentru Gazeta Sporturilor.

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă, pentru a 13-a oară Liga Campionilor, a treia oară consecutiv, învingând în finala disputată la Kiev echipa Liverpool, scor 3-1. Zinedine Zidane este primul antrenor care obţine trei trofee europene consecutiv. Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori LC.

Mohamed Salah (Liverpool) a părăsit terenul în lacrimi, în minutul 31, după un contact cu Sergio Ramos. El a fost înlocuit cu Adam Lallana.

Afla mai multe despre: real madridliverpoolalina dumitru 

viewscnt
Articole similare