Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adversar modest pentru FCSB în drumul spre grupele Europa League. Cine este SC Shirak, cvadrupla campioană a Armeniei

Adversar modest pentru FCSB în drumul spre grupele Europa League. Cine este SC Shirak, cvadrupla campioană a Armeniei

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB o va întâlni pe SC Shirak în primul tur preliminar al UEFA Europa League din acest sezon. Partida se va disputa pe Naţional Arena, pe 27 august.

FCSB este favorită certă la calificarea în turul II preliminar al UEFA Europa League. Pentru a accede în faza următoare, deţinătoarea Cupei României o întâlneşte pe cea de-a patra clasată din Armenia, SC Shirak. Mai mult, duelul se va disputa într-o singură manşă, iar echipa lui Toni Petrea va beneficia de avantajul terenului propriu. 

Cine este SC Shirak, adversara celor de la FCSB în primul tur preliminar al UEFA Europa League

Conform transfermarkt.com, lotul lui SC Shirak este cotat la doar 2,15 milioane de euro. În schimb, fotbaliştii lui FCSB valorează de aproximativ 12 ori mai mult, 25,6 milioane de euro. Cel mai valoros fotbalist al armenilor se numeşte Mory Kone (25 de ani), un atacant ivorian de 300 de mii de euro. În sezonul trecut, acesta a avut cifre extrem de bune, 29 de meciuri, 23 de goluri şi două pase decisive.

Kone nu se compară însă cu Florinel Coman (22 de ani) la acest capitol. „Perla” lui Gigi Becali este cotată de transfermarkt.com la suma de 5,5 milioane de euro. SC Shirak este un club înfiinţat în urmă cu 62 de ani şi care în prezent este antrenată de Vardan Bichakhchyan. De-a lungul istoriei, armenii au cucerit patru titluri (1992, 1993, 1999 şi 2013) şi două cupe (2012 şi 2017). Adversara roş-albaştrilor are în lot şase stranieri: trei croaţi, un ivorian, un nigerian şi un rus.

Afla mai multe despre: fcsbeuropa leagueshirak 

viewscnt
Articole similare