Experiențe împreună.
You are here:

Ahmetov a sunat după ce Mircea Lucescu a luat titlul cu Dinamo Kiev! Ce a mai putut spune după gafa făcută: "Mi-a transmis"

Ahmetov a sunat după ce Mircea Lucescu a luat titlul cu Dinamo Kiev! Ce a mai putut spune după gafa făcută: "Mi-a transmis"

Stranieri

Comentarii

Mircea Lucescu a reuşit să cucerească al nouălea titlu în Ucraina, cu Dinamo Kiev, după ce primele opt au fost trecute în dreptul lui Şahtior Doneţk. Patronul cu care antrenorul român a colaborat, Rinat Ahmetov, a sunat, pentru a felicita rivala, iar discuţia a fost dezvăluită.

Mircea Lucescu a reuşit să-şi treacă în palmares primul titlu cu Dinamo Kiev, iar dezamăgirea e cu atât mai mare la Şahtior cu cât rivalii l-au avut pe bancă pe antrenorul român. De altfel, la 75 de ani, fostul selecţioner al României a oferit câteva veşti îmbucurătoare, după ce a afirmat că se află într-o formă de zile mari. 

Ahmetov a sunat după ce Mircea Lucescu a devenit campion cu Dinamo Kiev

Iar Şahtior Doneţk, clubul la care Mircea Lucescu a scris istorie, are de ce să-l regrete pe antrenorul care a intrat în istoria "minerilor". Totuşi, patronul lui Şahtior, Rinat Ahmetov, a dat dovadă de fair-play, după ce a pierdut titlul. 

Omul de afaceri a pus mâna pe telefon şi a luat legătura cu patronul noii campioane, Igor Surkis, cel care a primit felicitările rivalului din fotbal. 

La rândul său, Surkis a avut cuvinte de laudă la adresa lui Şahtior: "Rinat Leonidovich (n.r. - Ahmetov) a fost primul care m-a felicitat. Nici nu am apucat să intru în vestiar, că telefonul a început să sune în continuu. Deşi era ziua mamei lui, căreia îi transmit la mulţi ani, pot spune că Rinat Leonidovich m-a felicitat într-un mod călduros. Este o persoană înţeleaptă, care înţelege cum să facă bani şi cum să-i cheltuiască, dar şi cum se face o echipă mare. 

Dacă nu există Dinamo, nu e nici Şahtior. Fără Şahtior, nu există nici Dinamo. Azi, în Ucraina, sunt două cluburi care se pot lupta, Dinamo şi Şahtior. Nimeni nu ne-a dat titlul, iar sezonul următor nu va fi uşor", a declarat patronul lui Dinamo Kiev, conform Football.ua. 

Cum ar fi plecat Mircea Lucescu de la Şahtior. Se putea întoarce

După 12 ani petrecuţi la Şahtior, perioadă în care a cucerit opt titluri de campion şi o Cupă Uefa, Mircea Lucescu a plecat în 2016. Recent, un jurnalist ucrainean a dezvăluit că Rinat Ahmetov ar fi fost convins de persoane din jurul său că Mircea Lucescu e "bătrân şi depăşit", ceea ce ar fi accelerat plecarea românului. 

În 2018, "Il Luce" şi-ar fi dorit să revină la fosta sa echipă, dar Ahmetov s-ar fi opus, a mai notat presa din Ucraina. 

"Ahmetov mi-a urat succes. I-am explicat de ce am făcut lucrul acesta, pentru că îmi doream să mă întorc în fotbal. Acum, pentru mine, Şahtior este istorie, o istorie extraordinară, dar este istorie", susţinea Lucescu, după ce a fost prezentat oficial la Dinamo Kiev. 

 

 

viewscnt
Articole similare
Cine e singura sportiva din Romania calificata in trei probe la Jocurile Olimpice. Candideaza si...