Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ajax a stabilit un nou record în Eredivise. Ce performanţă au reuşit "lăncierii", după victoria cu 13-0 din meciul cu Venlo

Ajax a stabilit un nou record în Eredivise. Ce performanţă au reuşit "lăncierii", după victoria cu 13-0 din meciul cu Venlo
Comentarii

Ajax a stabilit un nou record în Eredivisie, după ce s-a impus cu 13-0 în faţa celor de la Venlo. "Lăncierii" şi-au bătut propriul record de 12-1, stabilit în 1972, tot în campionatul intern.

Ajax a reuşit această performanţă uriaşă sub comanda antrenorului Erik ten Hag, cel care i-a dus pe "lăncieri" până în semifinalele UCL, în urmă cu două sezoane.

Antrenorul olandez a trimis pe teren jucători a căror medie de vârstă a fost de 24 ani, unde "veteranul" din primul 11 a fost sârbul Dusan Tadic (31 de ani). "Puştii" au reuşit să marcheze cele 13 goluri împotriva celor de la Venlo, prin Lassina Traore (19 ani), care a marcat 5 goluri şi a oferit 3 pase decisive, acesta fiind omul meciului. Jurgen Ekkelenkamp (20 de ani) şi Klaas-Jan Huntelar (37 de ani) au marcat câte 2 goluri, iar Antony Santos, Dusan Tadic, Daley Blind şi Lisandro Martinez, fiecare câte un gol.

Performanţă şi recorduri anterioare

Ajax a reuşit performanţa de 13-0 împotriva celor de la Venlo la 48 de ani după ce, tot în campionat, în 1972, a învins-o cu 12-1 pe Vitesse, stabilind atunci un nou record în Eredivisie. Totuşi, acestea nu sunt cele mai mari recorduri stabilite de "lăncieri" la acest capitol, Ajax reuşind să o învingă pe Differdange, în Cupa Europeană, în sezonul 1984/1985, cu scorul de 14-0.

Articol scris de: Sebastian Coleaşă

Afla mai multe despre: ajaxamsterdam 

viewscnt
Articole similare