Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Ajungi la echipa naţională şi nu-ţi cunoşti coechipierul?” Nemulţumirile unui fost internaţional

„Ajungi la echipa naţională şi nu-ţi cunoşti coechipierul?” Nemulţumirile unui fost internaţional
Comentarii

Ioan Ovidiu Sabău, fostul mare internaţional, a vorbit despre naţionala României şi despre eşecul ruşinos cu Armenia, scor 2-3.

„La început m-am bucurat, pentru că a avut nişte rezultate bune la Campionatul European, iar echipa efectiv a jucat foarte bine. Am zis că este şansa lui, dar că aş fi preferat la echipa naţională un antrenor cu multă experienţă. Pentru că aici trebuie să fi selecţioner şi este o presiune mare, e total diferit. Îmi place felul lui, cum comunică, cum se comportă, îl apreciez în continuare foarte mult. Dar părerea mea este că s-au făcut şi foarte multe greşeli.

Faptul că declară mereu că el merge numai pe atac, OK, că până acum am înţeles că echipa naţională mai mult se apăra şi nu era un joc plăcut ochiului şi că întoarcem pagina şi mergem pe atac, cu jucători numai pentru atac. Dar sunt aceste rezultate modeste şi datorită faptului că nu are experienţă. Cu Armenia, de la meciul cu Germania, ai schimbat 6 jucători.

Aceste schimbări nu fac bine, nu creează nişte relaţii de joc. Ai nevoie de meciuri să joci împreună cu acelaşi coechipier, să mă simt, să mă cunosc. Să îi cunosc punctele forte, punctele slabe, să ştiu unde să îi dau mingea, să am curaj să comunic cu el, să ne completăm unul pe celălalt. Ajungi la echipa naţională şi nu-ţi cunoşti coechipierul?”, a răbufnit Sabău la Look Sport.

Naţionala României e pe locul al patrulea în grupa J, cu trei puncte, la egalitate cu Islanda. De cealaltă parte, Joaquin Caparros a dus-o pe Armenia pe primul al grupei, cu nouă puncte, peste Macedonia de Nord, locul secund, şi Germania, locul al treilea, ambele cu şase puncte. 

Clasament GRUPA J:

1 Armenia 9 puncte (6-2)

2. Macedonia de Nord 6 (9-4)

4. Germania 6 (5-2)

4. Romania 3 (5-6)

5. Islanda 3 (4-6)

6. Liechtenstein 0 (1-10).

La Campionatul Mondial din 2022 se califica direct primul loc din grupa, iar locurile secunde urmeaza sa dispute baraje.

 

Afla mai multe despre: nationala romanieiioan ovidiu sabaumirel radoi 

viewscnt
Articole similare