Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Al doilea caz confirmat de coronavirus in Formula 1. Cum se schimba calendarul Marelui Circ dupa anularea primelor patru curse

Al doilea caz confirmat de coronavirus in Formula 1. Cum se schimba calendarul Marelui Circ dupa anularea primelor patru curse

Formula 1

Comentarii

Vacanta echipelor din Formula 1 a fost prelungita de epidemia de coronavirus, iar un nou caz de imbolnavire i-a pus acum pe jar pe oficialii Marelui Circ.

Medicii australieni au confirmat, marti, un al doilea caz de coronavirus in randul oamenilor implicati in Formula 1. Dupa testarea pozitiva a unui mecanic McLaren, de aceasta data virusul a fost descoperit la un angajat al Pirelli, compania italiana care aprovizioneaza echipele de Formula 1 cu pneuri.
"Pirelli ne-a informat ca aceasta persoana nu a avut niciun contact cu terte parti, care ar necesita masuri speciale de preventie", au transmis autoritatile australiene. Cu toate acestea, intreaga echipa de la Pirelli care a calatorit la Melbourne pentru weekendul de cursa anulat a intrat in autoizolare.
Va reamintim ca, saptamana trecuta, un mecanic al echipei McLaren a fost testat pozitiv cu noul virus, ceea ce a condus la anularea etapei din Australia, cea care ar fi trebuit sa dea startul noului sezon din Marele Circ. Ulterior, oficialii Formulei 1 au anulat alte doua curse, cea din Bahrein si cea din Vietnam, care se alatura astfel Marelui Premiu al Chinei, anulat si el inca de la inceputul lunii februarie.

Cum va arata calendarul competitional in 2020

Cele patru curse anulate dau peste cap calendarul Marelui Circ. Vom avea anul acesta cel mai aglomerat sezon din istorie, cu 22 de curse in decurs de numai sapte luni.
Startul noului sezon din Formula 1 este programat in primul weekend din luna mai, cu Marele Premiu al Olandei. In aceeasi luna mai sunt programate cursele din Spania si Monte Carlo. Sunt sanse mari ca si aceste trei curse sa fie anulate, in functie de evolutia virusului ucigas in Europa, iar Ross Brown, directorul Formulei 1, a declarat ca cel mai realist scenariu este ca noul sezon sa debuteze la Baku, in Marele Premiu al Azerbaidjanului, in prima saptamana din luna iunie.
Tot Ross Brown a mai declarat ca intrecerile anulate pana acum, respectiv cele din Australia, Bahrein, Vietnam si China, ar putea fi reprogramate in luna august, cand Formula 1 avea programata o pauza de patru saptamani. Este vorba despre perioada cuprinsa intre Marele Premiu al Ungariei si Marele Premiu al Belgiei. Daca acest lucru se va confirma, atunci vom avea sase weekenduri de cursa consecutive. De asemenea, daca alte curse vor mai fi amanate, ele ar putea fi reprogramate in a doua jumatate a lunii iulie, intre Marele Premiu al Marii Britanii si Marele Premiu al Ungariei. Atunci sunt disponibile alte doua weekenduri de cursa. Ne putem trezi, asadar, cu un scenariu in care sa avem noua weekenduri de cursa consecutive.

Afla mai multe despre: formula 1coronaviruscovid-19grand prixanulatmarele premiupirelli 

viewscnt
Articole similare