Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Albert Saritov s-a calificat în finala Campionatului European de lupte. Va fi a treia medalie a României

Albert Saritov s-a calificat în finala Campionatului European de lupte. Va fi a treia medalie a României

Alte sporturi

Comentarii

Luptătorul român Albert Saritov s-a calificat în finala Campionatului European de lupte, ce se dispută zilele acestea la Roma (Italia), la categoria 97 kilograme.

Albert Saritov a trecut în primul tur de italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano, cu 6-4. În sferturi, sportivul de origine cecnă l-a învins pe polonezul Radoslaw Baran, cu 5-1, iar în semifinale nu a avut probleme în faţa neamţului Gennadij Cudinov, scor 10-0, prin superioritate tehnică.

Finala este programată sâmbătă, când Saritov ar urma să îl întâlnească pe rusul Abdulrahsid Sadulaev, campion olimpic şi de patru ori campion mondial.

Va fi a treia medalie pentru delegaţia României de la Roma, după aurul câştigat de Alin Alexuc-Ciuraru la lupte greco-romane, categoria 130 kg, şi Cătălin Axente - bronz la lupte feminine, categoria 72 kg.

Albert Saritov a devenit cetăţean român în 2016. El a făcut parte din echipa olimpică a României la JO de la Rio, competiţie la care a câştigat medalia de bronz la lupte libere, la categoria 97 kg.

Afla mai multe despre: lupte 

viewscnt
Articole similare