Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alergăm pentru Robert Cadar la Maratonul Internaţional Braşov powered by Telekom Sport. Aici ai detalii despre evenimentul din acest weekend

Alergăm pentru Robert Cadar la Maratonul Internaţional Braşov powered by Telekom Sport. Aici ai detalii despre evenimentul din acest weekendgalerie foto

Special

Comentarii

La editia 2018 ne face plăcere să îl avem, alături de noi, pe Robert Cadar, ca imagine a Maratonului International Braşov. Cunoscut pentru ambiţia şi determinarea sa, braşoveanul Robert Cadar a devenit, în ultimii ani, imaginea performanţei sportive şi a altruismului, prin implicarea sa în numeroase proiecte şi cauze sociale.

Robert are 39 de ani este inginer de profesie, blogger şi alergător montan. Tot el este cel care a creat comunitatea #alergBraşovul şi s-a implicat permanent în organizarea evenimentelor caritabile. Robert se luptă cu o formă rară de cancer, însă zi de zi aleargă şi mobilizează oamenii din jurul său.

AICI AI DETALII DESPRE MARATONUL INTERNAŢIONAL BRAŞOV



Ne dorim să fim alături de el în lupta cu boală şi vă propunem să donaţi pe această pagina pentru el. Noi vom dubla donaţiile strănse pe această pagină în limita a 3000 lei.

Alaturi de Robert Cadar

Robert este un alergător amator, care a început să cocheteze cu alergarea din anul 2013 din postura de blogger, dar a adoptat alergarea ca stil de viaţă din anul 2015. El a reuşit să reunească sub numele #alergBrasovul pe toţi cei care aleargă pe Vârful Tampa şi în jurul Braşovului. S-a implicat de-a lungul timpului în multe proiecte frumoase, este voluntar la ”Plantăm fapte bune” în România pentru o perioadă de peste 6 ani, este în consiliul de conducere al Fundaţiei Rafael din Codlea. În anul 2014, Robert Cadar a fost premiat la Gala Oameni pentru Oameni de la Bucureşti, fiind desemnat cel mai activ membru al consiliului director care a atras fonduri şi resurse pentru o fundaţie.



Încă de la începutul activităţii sale sportive, Robert a trebuit să facă faţă unei provocări: spre finalul anului 2014 a fost diagnosticat prezumtiv cu lupus, o boală care atacă printre altele şi sistemul osos. Cu toate acestea s-a îndrăgostit iremediabil de alergare şi a perseverat, chiar dacă în perioadă respectivă nu putea să alerge pe o distanţă mai mare de 5 km. Mie îmi plac mereu postările pe care le scrie referitoare la testarea unor produse destinate alergătorilor sau cronicile curselor la care participă.

Din 2016, lupta lui Robert pentru fapte bune şi atragere de fonduri a devenit mult mai personală, el luptându-se cu o formă rară de cancer(melanom de mucoasă bucală), o boală pe care o putem regăsi doar la maximum 2% din populaţia lumii). El a trecut de o primă intervenţie extrem de dificilă (8 ore, aş vrea să încercaţi un pic să vă imaginaţi ce înseamnă pentru corp stop joc 8 ore, iar pentru echipa de medici 8 ore de operaţie în care nu poţi să faci nimic altceva). În urma operaţiei din 2016 a rămas fără câţiva muşchi din zona gâtului şi a gurii, o parte osoasă a maxilarului, vena jugulară internă, 56 de ganglioni limfatici, a pierdut 6 kg (adică aproximativ 10-15% din greutatea lui corporală), iar deschiderea gurii la acest moment este extrem de limitată (deschiderea gurii făcându-se pe o înălţime de doar 1 cm). Viaţa lui Robert s-a dat radical peste cap şi a trebuit să înveţe să facă multe lucruri de la zero. Însă noi nu l-am auzit plângându-se, ci l-am văzut mereu luptând, încercând să simplifice viaţa, să găsească noi posibilităţi. După operaţie şi o scurtă perioadă de acomodare, Robert a început radioterapia, o banalitate ar putea spune unii, dar dacă te gândeşti ce greutate a pierdut în urma operaţiei, cât de multe funcţii s-au modificat la nivel de alimentaţie, chestiuni extrem de importante în radioterapie, îţi vei da seama că nimic nu a fost simplu. Chiar şi aşa Robert a continuat să alerge şi în aprilie 2017 a alergat în cadrul Maratonului Internaţional Cluj Napoca pentru echipa medicală care l-a îngrijit şi sprijinit. Mai mult decât atât, după 3 luni de radioterapie, Robert primeşte o nouă provocare, 7 metastaze cerebrale, din care una singură operabilă, cu succes, iar pentru restul a urmat un tratament în Franţa în urma căruia se pare că merge pe drumul cel bun.

La acest moment, Robert urmează un tratament relativ nou prin imunoterapie, are în plan şi o nouă intervenţie chirurgicală uşoară care să-i permită să se hrănească mai uşor. Ştiu că aţi putea gândi că unele din aceste cheltuieli sunt decontate de către Casa de Asigurări, dar vă spun că lupta pentru decontare este asiduă şi dificilă, iar rezultatele extrem de reduse. Robert nu renunţă nici un moment la luptă, emană un optimism molipsitor, are şi militează pentru un stil de viaţă cât mai sănătos şi este un alergător motivaţional extraordinar. Despre el şi lupta lui, ce face Robert, ce scrie Robert puteţi afla mai multe de pe  pagina lui de Facebook, de pe cele două blog-uri pe care le gestionează.
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: maratonul international brasovrobert cadar,  

viewscnt
Articole similare