Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alertă! Ana Maria Popescu şi sportivii români de la CM de spadă trebuie testaţi pentru Covid-19, după ce concurenţi asiatici au fost găsiţi infectaţi

Alertă! Ana Maria Popescu şi sportivii români de la CM de spadă trebuie testaţi pentru Covid-19, după ce concurenţi asiatici au fost găsiţi infectaţi

Alte sporturi

Comentarii

Federaţia Română de Scrimă a anunţat, vineri, că sportivilor români care au participat în această lună la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta li s-a cerut să se autoizoleze la domiciliu şi să fie testaţi pentru depistarea Covid-19, după ce unii concurenţi sud-coreeni şi chinezi au fost găsiţi infectaţi cu coronavirus.

La Cupa Mondială de la Budapesta a participat şi Ana Maria Popescu.

“Federaţia Internaţională de Scrimă a notificat azi Federaţia Română de Scrimă şi toate forurile naţionale care au avut reprezentanţi la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta, între 6 - 8 martie 2020, că mai mulţi scrimeri sud-coreeni şi chinezi care au concurat în Ungaria au fost testaţi pozitiv la virusul COVID - 19. Sportivii au fost testaţi la întoarcerea în Asia dar, conform comunicatului primit de la FIE, numele acestora nu a fost dezvăluit, precizându-se că cei mai mulţi dintre aceştia sunt asimptomatici.

În consecinţă, în regim de urgenţă, Federaţia Română de Scrimă a notificat sportivii care au participat pentru România la acestă competiţie. La Budapesta au fost prezenţi 17 sportivi români: 7 spadasine şi 10 spadasini. Alături de ei au făcut deplasarea şi 6 tehnicieni.

Acestora le-a fost transmisă recomandarea Federaţiei Internaţionale de Scrimă care le-a indicat tuturor celor care au participat la Cupa Mondială de la Budapesta, feminin sau masculin, următoarele:

- să intre de urgenţă în autoizolare la domiciliu

- să se testeze împotriva virusului COVID -19

-să acorde atenţie simptomelor în familiile lor, prietenilor şi persoanelor din anturaj, în special a celor în vârstă care au şi alte probleme de sănătate”, se arată în comunicatul forului.

Federaţia a precizat că a recomandat tuturor celor 23 de persoane care au făcut deplasarea la Budapesta să anunţe telefonic Direcţia de Sănătate Publică.

“Federaţia Română de Scrimă a luat act de situaţia naţională încă de săptămâna trecută, respectă hotărârile autorităţilor şi a oprit din 9 martie 2020 toate competiţiile de pe teritoriul României. Din 12 martie 2020 au fost întrerupte şi antrenamentele comune la nivelul loturilor olimpice şi naţionale, precum şi la CNOPT, CNOPJ, BOPJ. Tuturor componenţilor loturilor de mai sus li s-a modificat şi adaptat planul de pregătire astfel încât să poată fi făcută individual, acasă, sub directa îndrumare a antrenorilor. Medicii loturilor verifică telefonic starea de sănătate a tuturor sportivilor şi o prezintă antrenorilor. Tehnicienii informează conducerea FR Scrimă asupra stării de săntate şi a stadiului pregătirii. Menţionăm că starea de sănătate a tuturor scrimerilor din loturi este foarte bună”, se menţionează în comunicatul federaţiei de scrimă.

 

Afla mai multe despre: ana maria popescuscrimacovid 19coronavirus 

viewscnt
Articole similare