Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alertă în China. Supercupa a fost amânată din cauza coronavirusului, unde se pregăteşte Olăroiu cu echipa în această perioadă

Alertă în China. Supercupa a fost amânată din cauza coronavirusului, unde se pregăteşte Olăroiu cu echipa în această perioadă
Comentarii

Maladia cauzată de coronavirus în China a dus şi la amânarea Supercupei de fotbal. Meciul dintre Guangzhou Evergrande şi Shanghai Shenhua ar fi trebuit să aibă loc pe 5 februarie, însă, din cauza problemelor apărute, meciul a fost amânat pentru o dată care urmează să fie anunţată.

Singurul român din fotbalul chinez stă departe de probleme. Cosmin Olăroiu şi-a încheiat un prim cantonament în Dubai alături de Jiangsu Suning, iar acum se pregăteşte pentru cel de-al doilea stagiu care va fi organizat în acelaşi loc.

Pe lângă Supercupa Chinei, alte competiţii importante au suferit şi ele modificări din cauza maladiei. Turneul de fotbal feminin de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programat la Wuhan, a fost mutat la Nanjing, din cauza creşterii în China a numărului de persoane infestate cu virusul 2019-nCoV.

Patru echipe, Australia, Thailanda, China şi Taiwan, urmează să participe la această competiţie, programată între 3 şi 9 februarie.

Decizia de a muta turneul a fost luată de Confederaţia Asiatică de Fotbal, din motive de precauţie. Un alt turneu de calificare la JO de la Tokyo, de box, prevăzut a avea loc tot la Wuhan, va fi mutat, de asemenea.

Alertă în China. Coronavirusul continuă să facă victime

Maladia cauzată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a provocat moartea a 41 de persoane în ţară, iar numărul celor contaminaţi a crescut la 1.300, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

În străinătate, un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri confirmate şi spitalizate în Franţa, acestea fiind primele din Europa.

La Beijing, angajaţii de la metrou în ţinută de protecţie măsoară temperatura călătorilor la intrarea în staţie.               

Autorităţile chineze au luat noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului 2019-nCoV şi, vineri, în ajunul Anului Nou, a decis închiderea templelor, a Oraşului Interzis şi a unei părţi din Marele Zid. Celebrul stadion naţional din Beijing, construit pentru Jocurile Olimpice în 2008, va avea porţile închise până la 30 ianuarie.

La Shanghai, Disneyland a anunţat că îşi va închide porţile. De la Montreal, compania Cirque du Soleil a anunţat că suspendă toate reprezentaţiile din China la solicitarea autorităţilor.

În faţa crizei, regimul comunist a luat joi decizia inedită de a interzice plecarea din Wuhan a trenurilor şi avioanelor şi de a bloca autostrăzile. Autocarele şi vapoarele de pe fluviul Yangtze au primit ordin să se oprească pe ambele sensuri. Străzile din Wuhan sunt pustii, magazinele închise şi circulaţia redusă la minimim. Purtarea de măşti este obligatorie şi încălcarea ordinului se pedepseşte cu amendă.

În total, potrivit unui calcul al AFP, 13 localităţi din regiune sunt izolate de lume, adunând 41 de milioane de persoane, adică mai mult decât numărul locuitorilor din Polonia sau Canada.               

Pentru moment, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că este "prea devreme" pentru a vorbi de "stare de urgenţă de sănătate publică internaţională". 

Afla mai multe despre: china 

viewscnt
Articole similare