Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ | Încă o super competiţie va avea loc pe Arena Naţională în acest an. Premiile totale sunt de 40 de milioane de dolari

ALERTĂ | Încă o super competiţie va avea loc pe Arena Naţională în acest an. Premiile totale sunt de 40 de milioane de dolari

Diverse

Comentarii

Arena Naţională va fi gazdă în acest an pentru o nouă competiţie importantă. Stadionul va găzdui în perioada 7-17 octombrie campionatul internaţional de gaming - DOTA 2, o competiţie unde premiile sunt fabuloase.

În acest an, Arena Naţională a găzduit 4 meciuri de la EURO 2020. A fost pentru prima dată când în România s-au jucat meciuri de la Campionatul European. Însă cel mai mare stadion din ţară se pregăteşte pentru o nouă competiţie de renume.

În perioada 7-17 octombrie 2021, pe Arena Naţională se va desfăşura campionatul internaţional de gaming - DOTA2. Iniţial, competiţia ar fi trebuit să se dispute în Suedia, dar a fost mutat din cauza pandemiei.

O nouă super competiţie va avea loc pe Arena Naţională în acest an. Câştiguri uriaşe

Site-ul oficial al competiţiei, dota2.com, a anunţat că ediţia din acest an se va disputa la Bucureşti, pe Arena Naţională. Cei care organizează turneul au fost deja în vizită pe stadionul de 55.000 de locuri, au discutat cu autorităţile locale şi au ajuns la concluzia că Bucureştiul este cea mai bună variantă.

Iniţial, campionatul internaţional de gaming ar fi trebuit să se dispute în Suedia, dar regulile impuse acolo de pandemia de coronavirus i-au împins pe organizatori să caute o altă gazdă. Nicorel Nicorescu, membru USR PLUS, a luat legătura cu organizatorii şi i-a convins să mute competiţia în Bucureşti.

Cei care deţin turneul au fost în vizită în Bucureşti, au vizitat arena împreună cu primarul Nicuşor Dan şi au bătut astfel palma. Suma pe care o încasează Primăria Bucureşti pentru cele 10 zile de turneu este importantă, 500.000 de euro pentru cele 10 zile de concurs.

Prin comparaţie, la concertul Mettalica, Arena Naţională a fost închiriată pentru 7 zile, dar atunci s-au încasat în total doar 28.000 de euro.

De asemenea, statul român va avea de câştigat şi din premiile oferite de cei care organizează campionatul internaţional de gaming DOTA2. Fondul de premiere este de aproximativ 40 de milioane de dolari şi, potrivit legislaţiei din România, statul va aplica un impozit de 10%, anunţă USR Plus printr-o postare pe pagina de Facebook a filialei din Bucureşti.

Organizarea campionatului internaţional de gaming-DOTA2 nu încurcă programul meciurilor de fotbal

Competiţia va avea loc între 7 şi 17 octombrie 2021, o dată la care competiţiile naţionale vor fi oprite pentru meciurile internaţionale.

România va juca pe 8 octombrie împotriva Germaniei, în deplasare şi pe 11 octombrie contra Armeniei (ambele în preliminariile CM 2022), pe teren propriu, însă FRF are la dispoziţie suficiente stadioane moderne care pot găzdui această partidă. Mai ales că între timp a fost inaugurată şi arena Steaua.

Afla mai multe despre: dota2 

viewscnt
Articole similare