Experiențe împreună.
You are here:

ALERTĂ! Mihai Rotaru a dat lovitura înainte de derby-ul Dinamo - U Craiova. Atacantul care vine să-l facă uitat pe Koljic

ALERTĂ! Mihai Rotaru a dat lovitura înainte de derby-ul Dinamo - U Craiova. Atacantul care vine să-l facă uitat pe Koljicgalerie foto

U Craiova

Comentarii

Universitatea l-a transferat pe Ivan Mamut, un fotbalist care pare exact acelaşi tip de jucător ca Elvir Koljic. Croaţii susţin că era monitorizat şi de Hajduk Split

U Craiova s-a repliat imediat după accidentarea lui Elvir Koljic şi vânzarea lui Mihăilă. Oltenii au reuşit să-l transfere pe Ivan Mamut, un fotbalist care nu spune mare lucru iubitorilor de fotbal din România, dar care are un cv foarte interesant.

Transfer de titlu la Craiova. Este Mamut noul Koljic?

Mamut s-a remarcat în ultima vreme în tricoul formaţiei NK Inter Zapresic, pentru care a marcat de 17 ori. Prestaţiile sale l-au adus în atenţia uneia dintre forţele campionatului croat, Hajduk Split, scrie presa din această ţară. ”Craiova s-a mişcat mai repede” notează jurnaliştii croaţi, care subliniază că Hajduk l-a monitorizat atent pe Mamut în ultima vreme.

Gruparea din split ocupă locul 157 la nivel mondial în acest moment şi este de 6 ori campioană a Croaţiei. În 1973, Hajduk a bifat o semifinală de Cupa UEFA, iar în 1973 o semifinală de Cupa Cupelor.  În lotul actual, Hajduk se bazează pe Leon Krekovic, Marin Jakolis şi Jairo, dar şi pe turcul împrumtat de la Beşiktaş, Umut Nayir.

Masivul atacant de 1.92 m este cotat în acest moment la 650 de mii de euro şi s-a născut chiar la Split. Interesul lui Hajduk nu este întâmplător. Vârful a fost crescut de RNK Split şi a fost transferat în 2012 de Hajduk, acolo unde a evolaut pânî în 2017, când a fost achiziţionat de Inter Zapresic.

Inter l-a împrumutat la NK Sesvete, apoi l-a adus la prima echipă, iar Mamut a început să confirme.  Până să trezească interesul cluburilor mari ale Croaţiei, dar şi al Universităţii Craiova, Ivan Mamut marcase deja de 4 ori în cele 620 de minute disputate în actuala ediţie de campionat.

Craiova s-a mişcat rapid şi după ce Elvir Koljic s-a accidentat a reuşit să-l cumpere din Croaţia. Ivan Mamut seamănă ca stil de joc cu atacantul bosniac, unul dintre cele mai importante transferuri reuşite de Mihai Rotaru la Universitatea.

Koljic măsoară 1.91 m, Mamut are 1.92 m. Amândoi îşi bazează jocul pe calitatea fizică impresionantă, dar şi pe forţa impresionantă a şutului şi a jocului aerian. ”Pare imbatabil în aer” îl descriu croaţii şi nu greşesc.

Ivan Mamut, Universitatea Craiova: ”Sunt foarte fericit, pentru că sunt la un club care este pe primul loc în campionat, un club cu o istorie bogată şi fani fanatici. Vreau să ajut echipa să câştige titlul”

Sorin Cârţu: ”Pe Ivan Mamut nu l-am luat la plesneală”

Sorin Cârţu a explicat la Telekom Sport cum a decurs achiziţionarea lui Ivan Mamut şi a analizat lotul craiovenilor după ultima zi de mercato în care Craiova a adus patru forbalişti.

"Mi se pare că e îmbunătăţit lotul. Cei patru pe care i-am transferat pot să aducă un plus de eficienţă. Păcat că nu îl avem şi pe Elvir cu noi şi spun că atunci ar fi fost şi mai bun lotul. Dar sperăm să se întâmple lucrul ăsta cât mai repede, măcar atunci când începem returul. Toate mişcările astea se făceau în funcţie de ceea ce se realiza cu Mihăilă.

Mamut a fost supus unor analize, de către cei care fac analize pentru a evalua jucătorii şi calitatea jucătorilor. Nu era luat aşa, la plesneală. El făcea parte dintr-o listă de jucători pe care noi în urmăream, în eventualitatea în care Koljic pleca în urma unui transfer. S-a întâmplat necazul ăsta, drama asta şi am fost nevoiţi să transferăm. E un tip de jucător pentru jocul poziţional. Are o protecţie bună a balonului şi fixează apărătorii centrali. Din punctul meu de vedere, poate să uşureze munca şi eficienţa mijlocaşilor prin poziţionarea lui. Cum la fel de bine şi el se poate îmbunătăţi cu mijlocaşii pe care îi avem noi la echipă. Inventivitatea lor, creativitatea lor şi tehnicitatea pot să îl pună în postura de a finaliza, în postură de ultimă execuţie. 

Dinamo - Universitatea Craiova este duminică, de la 21:30, în direct la Telekom Sport 1. Partida derby este cel mai interesant meci al etapei din Liga 1.

viewscnt
Articole similare
Tentativa de mituire la nationala. Radoi: "Au incercat sa-mi dea 50.000 de euro sa convoc un...