Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ | Mourinho cade în picioare după ce Tottenham l-a dat afară. Anunţul bombă care surprinde pe toate lumea

ALERTĂ | Mourinho cade în picioare după ce Tottenham l-a dat afară. Anunţul bombă care surprinde pe toate lumeagalerie foto
Comentarii

Jose Mourinho a fost demis de Tottenham. Momentan, tehnicianul portughez nu a făcut nicio declaraţie oficială.

În timpul în care a condus-o pe Tottenham Hotspur, Mourinho a câştigat 96 de puncte în Premier League. Doar Manchester City (130), Liverpool (117) şi Manchester United (116) au câştigat mai multe puncte ca gruparea londoneză. Portughezul a dus-o pe Spurs în finala Cupei Ligii Angliei, pe care ar fi trebuit să o dispute în următoarele zile.

Nu a mai avut această şansă, pentru că Daniel Levy l-a destituit din funcţia de manager al clubului, în cursul zilei de luni. Portughezul nu a făcut încă declaraţii după ce Spurs a făcut anunţul oficial. O parte dintre jucători, în frunte cu liderul echipei, Harry Kane, au avut mesaje de mulţumire pentru charismaticul tehnician lusitan.

Ce urmează pentru Jose Mourinho după despărţirea de Spurs. Interes surpriză din partea lui Juve?

Pentru tehnicianul portughez va urma cel puţin o lună şi jumătate de pauză, pentru că cel mai probabil, Jose va aştepta încheierea sezoanelor în campionatele de top.

Presa internaţională susţine că Mourinho ar putea fi tentat de ideea de a deveni selecţioner după turneul final, mai ales că Portugalia are o generaţie senzaţională la dispoziţie.

Pe de altă parte, portughezul, în ciuda eşecului din perioada Tottenham, rămâne un nume uriaş pe piaţă. Indiferent de situaţia actuală, Mourinho cade în picioare, numele său fiind deja vehiculat la cluburi importante din Europa.

Pare greu de crezut însă că va mai dori să antreneze în următorii ani în Premier League. Jurnalistul portughez, Felipe Orlando crede că Mourinho va căuta linişte, stabilitate şi profesionalism în următoarea sa provocare. ”Va rămâne antrenor la nivel de club, nu va accepta să fie selecţioner, încă”.

Considerând pista Premier League închisă, Jose Mourinho ar putea fi tentat de o aventură într-un alt campionat. Una dintre destinaţiile posibile este Bayern Munchen, care va rămâne fără Hansi Flick în vară şi care este în căutarea unui nou antrenor. Germanii nu consideră că filosofia lui Mourinho se potriveşte cu cea a bavarezilor, dar Hasan Salihamdzic, directorul sportiv al clubului, îl place pe Mourinho, iar părerea sa cântăreşte destul de mult.

O altă variantă posibilă ar fi trecerea în Ligue 1, la Olympique Lyon. Un club condus de Jean Michel Aulas, care a spus-o de multe ori că îl admiră pe Mourinho. Desigur, vorbim de un club pe care Jose nu l-ar fi luat în calcul în urmă cu câţiva ani, dar ţinând cont de rezultatele sale din ultima vreme, precum şi de dorinţa sa de a căuta ”linişte, stabilitate şi profesionalism”, portughezul ar putea fi tentat de propunere. Mai mult, Jose Mourinho ar avea şansa să câştige un titlu în Franţa şi să-şi completeze suita incredibilă: campion în Italia, Spania, Anglia şi Portugalia.

Nu în ultimul rând, o surpriză ar putea veni de la interesul lui Juventus pentru serviciile sale. Cum Andrea Pirlo nu este sigur că va mai rămâne pe banca juventinilor, interesul mai vechi al lui Agnelli poate redeveni unul actual. Site-ul Juvelive.it anunţă că portughezul ar fi devenit principalul favorit la bookmakerilor pentru a prelua banca torinezilor, într-o mutare care l-ar putea aduce din nou alături de Cristiano Ronaldo.

Mourinho a spus în repetate rânduri că nu o va trăda pe Inter şi că nu este interesat să antreneze un alt club în Serie A, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp, iar proiectul Juventus poate deveni extrem de interesant pentru portughez.

  • 8 echipe a antrenat Jose Mourinho în cariera sa
  • 26 de trofee a cucerit ca antrenor, printre care UEFA Champions League de două ori
  • De patru ori a fost declarat cel mai bun antrenor al lumii de către IFFHS şi de două ori de către UEFA
  • Este considerat între cei mai mari antrenori din toate timpurile

 Galerie foto

Afla mai multe despre: jose mourinho 

viewscnt
Articole similare