Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ! Veste devastatoare pentru Gigi Becali! Instanţa a decis că palmaresul care include Cupa Campionilor Europeni aparţine Clubului Sportiv al Armatei

ALERTĂ! Veste devastatoare pentru Gigi Becali! Instanţa a decis că palmaresul care include Cupa Campionilor Europeni aparţine Clubului Sportiv al Armatei

Fotbal intern

Comentarii

Instanţa a luat o decizie care nu va fi pe placul lui Gigi Becali în războiul dintre FCSB şi Steaua.

FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, şi clubul armatei, Steaua, se află într-un conflict juridic de mai mulţi ani. Asociaţia Steliştilor 1947 a făcut public luni, pe reţelele de socializare rezultatul unui nou proces, care are lăgătură cu palmaresul Stelei până în 1998, deţinut de clubul armatei din al doilea eşalon al fotbalului românesc, şi nu de FCSB, care susţine că este continuatoarea secţiei de fotbal din Ghencea. 

După această decizie, FCSB va avea în vitrina cu trofee doar 7 titluri, cele care au fost cucerite din 1998 şi până în 2015, 4 Cupe ale României şi 3 Supercupe, rămând astfel fără cel mai important trofeu cucerit de o echipa din România, acesta fiind Cupa Campionilor Europeni. 

În comunicatul emis de Asociaţia Steliştilor 1947 se mai arată că decizia instanţei poate să fie contestată sau nu. De asemenea, ea trebuie să fie cu titlul executoriului, până la o eventuală nouă decizie. Cel mai probabil, LPF şi FRF vor oferi noi clarificări în războiul dintre cele două echipe. 

Comunicatul emis de Asociaţia Steliştilor 1947

”Palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA Steaua Bucureşti!

Complet: S3-Completul nr.12 Apel

Tip solutie: Schimbat în parte

Solutia pe scurt: Admite apelul. Admite cererile de intervenţie accesorie. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia în privinţa cererii conexe. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată (onorariu avocaţial, taxă de timbru), cu aplicarea art. 453 alin. 1 şi 2 şi art. 451 alin. 2 C.Proc.Civ. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. PEA/TPC

Document: Hotarâre 28.06.2021”, a fost cumunicatul Asociaţiei Steliştilor 1947.

Afla mai multe despre: fcsb-steaua-becali-csa 

viewscnt
Articole similare