Experiențe împreună.
You are here:

Alex Zanardi, fostul pilot de Formula 1, se află în stare stabilă, dar în continuare gravă

Alex Zanardi, fostul pilot de Formula 1, se află în stare stabilă, dar în continuare gravă

Diverse

Comentarii

Starea de sănătate a lui Alex Zanardi, aflat încă în comă, intubat şi cu asistenţă respiratorie, rămâne stabilă, dar gravă, potrivit spitalului din Siena, unde fostul pilot italian de Formula 1 a fost transferat şi apoi operat în urma accidentului său de vineri.

"Pacientul a avut o noapte stabilă, atât din punct de vedere cardio-respirator, cât şi metabolic. De asemenea, controlul constant al funcţiilor neurologice rămâne stabil. Cu toate acestea, această măsură trebuie luată cu precauţie, deoarece cazul neurologic rămâne grav. Această stabilitate a pacientului nu exclude complicaţii şi prognosticul care îl priveşte rămâne rezervat", se arată în comunicat.

Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de handcycling, a fost transportat la spitalul din Siena, vineri seară, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a răsturnat de două ori şi s-a izbit de un camion.

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 grand prix-uri de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz in Klettwitz, din Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

viewscnt
Articole similare