Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alexandru Cicâldău, elogiat în presa internaţională. "Este un jucător care decide ritmul şi direcţia jocului"

Alexandru Cicâldău, elogiat în presa internaţională. "Este un jucător care decide ritmul şi direcţia jocului"
Comentarii

Pentru fotbalul din România, Alexandru Cicâldău este o certitudine. Încet, dar sigur, este descoperit ca fiind un jucător interesant şi pentru presa de peste hotare. Publicaţia poloneză Przeglad Sportowy i-a dedicat o pagină întreagă românului, în cadrul categoriei PSkuting.

Polonezii de la Przeglad Sportowy au realizat un serial printat în care sunt evidenţiaţi unii dintre cei mai talentaţi tineri jucători din Europa, din campionate mai puţin cunoscute publicului, din afara sferei de influenţe vestice.

De data aceasta, jurnalistul polonez Gregorz Rudynek l-a radiografia pe mijlocaşul central al celor de la Universitatea Craiova, cu mai multe plusuri decât minusuri.

"Alexandru Cicâldău este un jucător care decide ritmul şi direcţia jocului. Are cunoştinţe tactice, ia decizii rapid şi eficient, înainte de a primi mingea scanează spaţiile de cele mai mlte ori, analizează opţiunile, atrage atenţia asupra spaţiilor libere, poziţiilor şi mişcărilor adversarilor, colegilor şi balonului. Într-un joc fără minge, el se foloseşte adesea de poziţia corpului. Datorită unei acceleraţii bune, se debarasează de adversar şi creează spaţii, mai ales în apropierea careului advers. Când construieşte acţiuni, nu este unidimensional. Poate decide să dea o pasă lungă, de obicei cu dreptul, sau poate intra în lateral, într-o combinaţie cu atacanţii.  La Craiova este principalul executant de faze fize, marcând multe goluri din această postură. Este foarte periculos pe faza de tranziţie dintre atac şi apărare. Poate conduce un contraatac, câştigând şi eliberând spaţiu la mijlocul terenului, apoi apare în sprijinul colegilor", aşa l-au descris polonezii pe Cicâldău, semn că au analizat destul de multe partide cu fotbalistul oltenilor.

Nu i-au fost găsit foarte multe minusuri fotbalistului român. Poate doar jocul uneori din spatele liniei defensive a adversarului şi poate driblingul, având puţine procedee în arsenal. Cele mai multe driblinguri fiind realizate folosindu-se de plasamentul adversarului.

Laudele nu s-au terminat aici. Mijlocaşul român este caracterizat ca fiind un jucător cu mare angajament şi determinare în recuperarea balonului.

"Contrează dur adversarul, până la liminta regulamentului, nu trage de timp şi se concentrează cât se poate pe recuperarea mingii sau ruperea jocului. Are, în medie, patru recuperări pe meci. Lucrează mult în apărare. Nu se teme de situaţii, indiferent că preia rolul de 6 sau de 10. Timp de 90 de minute, Cicâldău este văzut ca un jucător cu un nivel ridicat de intensitate, fapt ce denotă o pregătire foarte bună fizică. Acesta impresioenază prin acceleraţie, dar şi prin ştiinţa jocului. Cel mai bine se simte pe postul de jucător box-to-box, număr 8, adaptându-se sistemelor de joc de la echipa de club (4-3-3) şi echipa naţionala (4-3-1-2)", a mai scris jurnalistul polonez Gregory Rudynek, în colaborare cu Jaroslaw Gambal, coordonatorul diviziei de sport din Lublin.

Afla mai multe despre: alexandru cicaldau 

viewscnt
Articole similare