Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alexandru Măţan, marea revelaţie a Campionatului European U21. Românul comparat cu Eden Hazard "Este un talent la fel de mare"

Alexandru Măţan, marea revelaţie a Campionatului European U21. Românul comparat cu Eden Hazard "Este un talent la fel de mare"
Comentarii

Alexandru Măţan a impresionat prin evoluţiile sale de la Campionatul European U21, iar presa din străinătate scrie lucruri bune despre român, care este comparat cu Eden Hazard.

O publicaţie din Spania a scris despre Alexandru Măţan care a impresionat prin evoluţiile sale în tricoul României la Campionatul European U21. Cu toate că fostul jucător al lui Viitorul s-a transferat în MLS, la Columbus Crew, spaniolii cred că românul nu va sta prea mult în America.

Alexandru Măţan, marea revelaţie a Campionatului European U21

România a avut un parcurs foarte bun la Campionatul European U21, dar nu a ruşit din păcate să meargă în sferturile competiţiei, din cauza golaverajului care a fost mai mic decât cel al Germaniei şi al Olandei, care au reuşit să plece mai departe la turneu.

Echipa naţională a lui Adi Mutu a fost neînvinsă şi a acumulat 5 puncte după un 1-1 cu Olanda, 1-2 cu Ungaria şi 0-0 cu Germania. Marea revelaţie a tricolorilor a fost Alexandru Măţan care a reuşit să aibă evoluţii foarte bune şi deosebite în tricoul naţionalei.

Fichajes.net, o publicaţie spaniolă, a scirs despre Măţan că trebuie luat în calcul pentru echipele din Europa de vest, pentru că prezintă un talent incredibil.

"El poate evolua foarte bine atât ca mijlocaş ofensiv cât şi în aripa stângă şi joacă foarte bine între linii, acolo fiind spaţiul său preferat.

Are un control al mingii foarte bun, lucru care provoacă probleme în spaţii înguste pentru adversar. Pe de altă parte, Măţan are o abilitate impresionantă şi domină în duelurile 1 contra 1 şi pasează foarte bine.", a scris sursa citată.

Alexandru Măţan comparat cu Eden Hazard

Un analist spaniol, Adrian Blanco, care lucrează pentru cei de la Mister Underdog, l-a comparat pe Alexandru Măţan cu Eden Hazard, pentru că are calităţi similare cu ale belgianului şi pentru că reprezintă un talent la fel de mare cu fotbalistul care evoluează pentru Real Madrid.

Cu toate că a plecat în Statele Unite, Alexandru Măţan cu siguranţă nu va rămâne acolo mult timp şi se va întoarce la una dintre marile echipe ale Europei pentru că are un stil care va atrage atenţoa cluburilor de top.

Alexandru s-a transferat la începutul lunii martie în America la Columbus Crew, campioana MLS, în schimbul sumei de 1.5 milioane de euro, iar pentru FC Viitorul Constanţa, Măţan a evoluat în 66 de partide, a marcat de 5 ori şi a oferit 12 pase de gol. Mijlocaşul de la U21 are 21 de ani şi este cotat la 850.000 de euro, conform transfermarkt.

Afla mai multe despre: alexandru matan 

viewscnt
Articole similare