Experiențe împreună.
You are here:

Alte două naţionale şi-au asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice. Brazilia şi Argentina pot fi adversarele României lui Mirel Rădoi

Alte două naţionale şi-au asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice. Brazilia şi Argentina pot fi adversarele României lui Mirel Rădoi

Echipa națională

Comentarii

Brazilia, campioana olimpică, şi Argentina vor reprezenta America de Sud la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo (22 iulie - 8 august), la care participă şi România.

Brazilia a învins, duminică, Argentina, cu scorul de 3-0 şi a câştigat turneul preolimpic din Columbia. În ciuda înfrângerii, argentinienii merg şi ei la JO.

Paulinho '12 şi Matheus Cunha '29 şi '54 au marcat golurile.

Până în prezent, se cunosc 14 echipe calificate, între care ţara gazdă, Japonia, din 16 participante:

Europa - Spania, Germania, România şi Franţa;

Asia - Australia, Arabia Saudită şi Coreea de Sud;

Africa - Egipt, Costa de Fildeş şi Africa de Sud;

America de Sud - Brazilia şi Argentina;

Oceania - Noua Zeelandă.

Ultimele două echipe, reprezentând America de Nord, Centrală şi Caraibe, vor fi cunoscute după turneul preolimpic din Mexic (20 martie - 1 aprilie), la care vor lua parte, în afara ţării gazdă, SUA, Canada, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Republica Dominicană şi Haiti.

Celel 16 echipe vor fi împărţite în patru grupe de câte patru echipe. Nicio confederaţie continentală nu poate avea mai mult de o echipă într-o grupă. Astfel, România nu va fi în aceeaşi grupă cu niciuna dintre celelalte reprezentative europene.

Ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă se califică în sferturi.

Tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic va avea loc la 20 aprilie, la Tokyo.

România, antrenată de Mirel Rădoi, a obţinut participarea la JO după atingerea fazei semifinalelor Campionatului European de tineret din 2019.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe