Experiențe împreună.
You are here:

"Am crezut că Mircea Lucescu ne ajută să câştigăm titlul!". Ahmetov rupe tăcerea despre român. E neaşteptat ce a spus

"Am crezut că Mircea Lucescu ne ajută să câştigăm titlul!". Ahmetov rupe tăcerea despre român. E neaşteptat ce a spus
Comentarii

Patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, cel care a colaborat cu succes cu Mircea Lucescu, a oferit un interviu în Ucraina în care a vorbit, printre altelele, şi despre antrenorul român de la Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a stat 12 ani la Şahtior Doneţk şi a plecat în 2016 cu opt titluri de campion al Ucrainei şi o Cupă Uefa, fiind cele mai importante trofee. În 2020 a semnat cu rivala Dinamo Kiev, unde a fost contestat de ultraşi, dar a cucerit titlul şi a jucat cu echipa în Champions League şi Europa League. 

Ahmetov, dezvăluire neaşteptată. Cum a perceput venirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Ahmetov e unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, iar în acest sezon rivalii săi, fraţii Surkis, au reuşit să aducă titlul la Dinamo. Pentru Şahtior e prima pauză din 2016, ultimul an în care "minerii" nu au cucerit titlul. După cum recunoaşte Ahmetov, acesta a preconizat greşit deznodământul ultimului sezon. 

Patronul lui Şahtior a crezut că venirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev îi va ambiţiona suplimentar pe fotbaliştii săi: "Înaintea sezonului 2019-2020, stăteam cu nişte prieteni şi am zis că nu luăm următorul titlu. Când a venit Mircea Lucescu la Dinamo, din contră, am crezut că ne va ajuta să devenim campioni. Am crezut că jucătorii vor avea o ambiţie în plus şi că se vor comporta diferit, că vom câştiga campionatul. Am jucat rău şi am meritat să pierdem titlul. Dinamo a juca foarte bine şi a meritat să câştige.

Sper ca Dumnezeu să-l ajute pe Mircea Lucescu să continue în fotbal pentru mulţi ani. Lucescu nu a avut aici (n.r. - la Şahtior) un contract pe viaţă. Lucescu e o persoană liberă. E dreptul lui, alegerea lui, responsabilitatea lui. Fraţii Surkis au un alt club, pot face orice invitaţie vor. L-au invitat pe Lucescu, au ieşit dintr-o situaţie grea şi azi sărbătoresc titlul", a declarat Ahmetov, conform presei din Ucraina. 

Mircea Lucescu şi Şahtior Doneţk nu au mai vorbit de mult

După cum a recunoscut Igor Surkis deja, Rinat Ahemtov l-a felicitat pentru titlul obţinut, dar omul cu banii de la Şahtior a recunoscut că nu a mai discutat cu antrenorul român: "Nu, nu am mai vorbit cu Mircea Lucescu de mult. Înaintea finalului meciului care le-a adus titlul, l-am sunat pe Surkis şi l-am felicitat".

În urmă cu câteva săptămâni, un jurnalist ucrainean a dezvăluit modul controversat în care ar fi plecat Mircea Lucescu de la fostul său club.  

viewscnt
Articole similare
A vrut Tsitsipas sa sugereze ceva necurat despre Djokovici? Ce a declarat grecul dupa finala...