Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Am schimbat tricoul cu Gerrard. El a venit la mine”. Amintiri de colecţie de la celebra dublă Rapid - Liverpool | EXCLUSIV

„Am schimbat tricoul cu Gerrard. El a venit la mine”. Amintiri de colecţie de la celebra dublă Rapid - Liverpool  | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

În ultimii 20 de ani s-au schimbat enorm de multe în ceea ce o priveşte pe Rapid. Dacă acum se chinuie să promoveze în Liga 1, gruparea alb-vişinie îşi măsura forţele cu marele Liverpool în urmă cu două decenii. Invitat în emisiunea lui Alexandru Săbău, „Top Interviuri”, Daniel Isăilă a retrăit acea dublă de poveste.

În sezonul 2000-2001, Rapid Bucureşti şi Liverpool au fost adversare în primul tur al Cupei UEFA. „Cormoranii” s-au calificat după ce au câştigat dubla cu scorul general de 1-0. Pe Giuleşti, echipa antrenată atunci de Gerard Houlier s-a impus prin golul marcat de Nick Barmby, în timp ce pe Anfield, giuleştenii au rezistat eroic, dar fără să schimbe în vreun fel tabela de marcaj.
 
La acea vreme, alb-vişniii erau conduşi de Anghel Iordănescu, iar pe teren evoluau fotbalişti precum Răzvan Lucescu, Adrian Iencsi, Nicolae Stanciu, Marius Măldărăşanu, Daniel Pancu sau Daniel Isăilă.
 
Antrenorul lui FC Baniyas a fost invitat la Telekom Sport în emisiunea „Top Interviuri” şi şi-a amintit cu lux de amănunte experienţa trăită în faţa „cormoranilor”, care au ajuns să şi câştige finala la capătul acelui sezon.
 
„(Cu cine aţi mai jucat atunci în afară de Liverpool?)
Cu Mika Ashtarak. Am jucat cu ei şi a fost o cunoştinţă mai veche, pentru că jucasem cu un sezon îînainte cu Braşovul cu ei, îi eliminasem cu Braşovul.
 
După aia cu Liverpool am pierdut 1-0 aici, am fost foarte timoraţi, mi-aduc aminte că am fost depăşiţi de miza şi de numele adversarului, cel puţin în prima repriză.

(Ce nume mari jucau la vremea respectivă?)
Hamann, Owen, era Patrik Berger... nu, Owen, Owen a dat pasa de gol. Gerrard, care a debutat, atunci era copil. Mi-aduc aminte că atunci am şi schimbat tricoul cu el. 18.00 De fapt, el a venit la mine, debutase atunci pe Giuleşti, am fost singurul jucător care am schimbat tricoul atunci, acasă.

(Şi l-ai păstrat? Îl mai ai?)
Nu-l mai am, nu. L-am făcut cadou la galeria Rapidului.
 
(Deci nu ai colecţie de tricouri.)
Nu. Am sperat că iau în retur, dar n-am mai apucat. În retur cu cine vorbisem au schimbat şi nu am mai prins niciun tricou.
 
(Dar şi pe Anfield atmsoferă fantastică...)
Fantastică. A fost cea mai frumoasă atmosferă pe care am întâlnit-o pe un teren de fotbal. Cum trăiesc pentru fotbal, cu tribunele aproape, la un metru de tine, cum apreciau şi la adversar şi la echipa favorită, cum aplaudau orice intervenţie, incredibil. A fost o experienţă... eram toţi, când am ieşit la încălzire nu ştiu dacă erau 1.000 de spectatori, 2.000 hai, cu indulgenţă, pâlcuri de spectatori.

Ştiţi cum e acolo, între case, nişte străduţe întorotcheate, înguste. Ne-am dus să ne schimbăm tricourile, să revenim, când am terminat încălzirea, era stadionul full. Nu ştiu de unde au apărut”
, a declarat Daniel Isăilă la „Top Interviuri”.
 
 
 

Afla mai multe despre: gerardrapidtop interviuri 

viewscnt
Articole similare