Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ambasada Suediei la Bucureşti postează secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam la Sevilla

Ambasada Suediei la Bucureşti postează secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam la Sevilla

Fotbal

Comentarii

Ambasada Suediei la Bucureşti a postat pe pagina sa de Facebook secvenţa cu penalty-urile apărate de Helmut Duckadam în finala Cupei Campionilor europeni de la Sevilla, din 1986, după ce preşedintele Consiliului European le-a cerut românilor să apere statul de drept şi Constituţia cu aceeaşi hotărâre.

"Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia.

Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu", a declarat Tusk la finalul discursului în limba română rostit cu ocazia ceremoniei de la Ateneu pentru marcarea preluării preşedinţiei Consiliului UE de România.

 

Afla mai multe despre: duckadamsteaua86 

viewscnt
Articole similare