Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ana Maria Popescu, discurs incendiar la revenirea în ţară. L-a distrus pe ministrul Eduard Novak: "Mergeţi dumneavoastră la Tokyo să luaţi aurul”

Ana Maria Popescu, discurs incendiar la revenirea în ţară. L-a distrus pe ministrul Eduard Novak: "Mergeţi dumneavoastră la Tokyo să luaţi aurul”

Jocurile olimpice

Comentarii

Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba individuală de spadă, după o confruntare foarte strânsă în finala jucată cu chinezoaica Sun Yiwen.

Ana Maria Popescu a ajuns marţi în România şi a ţinut un discurs incendiar chiar pe Aeroportul Henri Coandă.

Sportiva şi-a început discursul ironic: „Pot să fac o gluma deplasată acum? Sigur nu vine domnul Borcea de undeva? Că sunt prea multe microfoane”.

Apoi, Ana Maria Popescu a vorbit fără filtre şi într-un moment de sinceritate a trimis săgeţi în stânga şi în dreapta: „Mă bucur că după 13 ani am vazut mai puţine titluri cu Brânză a pierdut aurul, dar înca mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi aţi inţeles mesajul că un loc la JO se câştigă, oricum ar fi el şi simplul fapt că te ai calificat acolo e un loc câştigat!

Indiferent că ne întoarcem de acolo cu medalii sau fară, noi muncim la fel. Şi noi, şi antrenorii noştri. Apropo de finanţare, domnule ministru (n.r. Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului), pe lângă ei, am avut ca parteneri de antrenament sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavostră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să îl iau! Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia!

Nu contează culoarea medaliei, mi-am demonstrat mie! N-am mai vrut de data asta să confirm, n-am mai vrut să am validarea nimănui, am vrut să merg acolo să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Fiecare copil care intră într-o sală de sport sau merge pe un teren de sport trebuie să înţeleagă că are o şansă.

Anul trecut în iulie de abia renunţasem la cârje şi învăţam să merg din nou şi acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint de la JO!

Visaţi, oameni buni, visaţi şi credeti în visul vostru chiar şi atunci când pare imposibil!”, a declarat Ana Maria Popescu la revenirea în ţară. 

Ana Maria Popescu cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă. Aceasta este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

Popescu a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.
 
Sportiva de 36 de ani a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).
 
În 2020, Ana Maria Popescu a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanţă ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.

 

Afla mai multe despre: jocurile olimpiceana maria popescueduard novak 

viewscnt
Articole similare