Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | A pariat Real Madrid greşit? James Rodriguez a fost cedat, Isco a fost păstrat. Columbianul are însă cifre multe mai bune decât spaniolul

ANALIZĂ | A pariat Real Madrid greşit? James Rodriguez a fost cedat, Isco a fost păstrat. Columbianul are însă cifre multe mai bune decât spaniolulgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid l-a cumpărat pe James Rodriguez în 2014, după Cupa Mondială din Brazilia. Columbianul a ajuns însă rezervă după un prim sezon bun, apoi a fost cedat la Bayern Munchen. Concurenţa cu Isco, fotbalist de origine spaniolă, l-a dezavantajat.

Isco a rămas la Real Madrid, iar James Rodriguez a plecat. Dar Real Madrid s-ar putea să fi pariat destul de greşit. Columbianul a făcut un prim sezon bun pe Bernabeu, în care a fost declarat cel mai bun debutant străin din prima ligă spaniolă. Apoi, ceva s-a întâmplat.

Mai bun decât Isco la Real Madrid

James (27 de ani) şi Isco (26 de ani) şi-au găsit cu greu loc împreună în primul 11 al Madridului. Fie că pe bancă s-a aflat Carlo Ancelotti, fie Rafael Benitez, fie Zinedine Zidane, cei doi mijlocaşi au jucat destul de rar împreună.

Madridul a pariat pe Isco, un fotbalist spaniol, considerat viitorul lider al Spaniei. Naţionalismul s-ar putea să fi dat greş de această dată.

Per total, columbianul e mai bun decât Isco la Real Madrid. Fostul jucător de la Malaga adună nu mai puţin de 266 de meciuri în tricoul blanco, 46 de goluri marcate şi 52 de pase decisive. Columbianul a jucat mult mai puţin. dar media sa este mai bună. În doar 111 meciuri pentru Real, James a marcat 36 de goluri (adică 10 mai puţin în mai puţin de jumătate din meciurile lui Isco) şi a dat 40 de pase de gol (cu 12 mai puţine decât Isco).

Diferenţa este că ”performanţele” lui James sunt reuşite într-un număr mult mai mic de meciuri jucate pentru Real Madrid. Rodriguez are cu 155 de meciuri mai puţin jucate decât Isco.

Performanţe mai bune la nivel european

Iar datele în favoarea lui James continuă la nivel european. Starul naţionalei Columbiei a jucat 316 meciuri în Europa, adică la Real Madrid, Bayern Munchen, AS Monaco şi FC Porto. A reuşit să marcheze 89 de goluri şi a oferit 115 pase decisive. James Rodriguez marchează sau pasează decisiv o dată la 95 de minute jucate.

Pe de altă parte, Isco are 357 de meciuri în Europa pentru Real Madrid, Malaga şi Valencia, perioadă în care a a marcat 65 de goluri şi a oferit 64 de pase de gol. Isco marchează sau pasează decisiv o dată la 172 de minute jucate.

James este evaluat în prezent la 65 de milioane de euro. Real Madrid a plătit pentru el 75 de milioane de euro. Pe de altă parte, Isco este cotat la 60 de milioane de euro, iar Real Madrid a plătit pentru el 30 de milioane de euro.

Columbianul este încă sub contract cu Real Madrid, dar este împrumutat la Bayern Munchen. Poate reveni din vară pe Bernabeu, formaţia bavareză nefiind dispusă să-l păstreze pentru încă 45 de milioane de euro cât ar trebui să mai plătească pentru el. Situaţia e diferită pentru Isco. A intrat în dizgraţia clubului şi din vară ar putea să plece de la actuala campioană a Europei. 

Afla mai multe despre: james rodriguezisco alarcon 

viewscnt
Articole similare