Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Ce găseşte Ladislau Boloni la Panathinaikos. Lot mai slab cotat decât al FCSB-ului şi transferuri făcute de fostul antrenor. Cum arată formula de start

ANALIZĂ | Ce găseşte Ladislau Boloni la Panathinaikos. Lot mai slab cotat decât al FCSB-ului şi transferuri făcute de fostul antrenor. Cum arată formula de startgalerie foto
Comentarii

Antrenorul Ladislau Boloni a preluat conducerea tehnică a echipei Panathinaikos Atena, a anunţat, luni, clubul elen pe site-ul oficial.

În vârstă de 67 de ani, Boloni a pregătit ultima dată formaţia belgiană KAA Gent, de la care a fost demis la 25 de zile de la instalarea în funcţie.

La Panathinaikos el îl înlocuieşte pe spaniolul Dani Poyatos, care a fost dat afară după doar trei luni de colaborare şi după disputarea a trei meciuri în campionat, soldate cu o remiză şi două eşecuri.

Echipa din Atena este pe locul 11 după patru etape, cu două puncte.

În cariera lui, Boloni a mai pregătit pe Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Standard Liege, Lens, Antwerp, naţionala Roâmniei şi formaţii din Zona Golfului.

În Grecia, el a mai antrenat echipa PAOK Salonic, în sezonul 2011-2012.

Panathinaikos Athena, o forţă doar pe hârtie

După experienţele Antwerp şi Gent, Ladislau Boloni se muta in Grecia, acolo unde o preia pe Panathinaikos Atena. Experimentatul tehnician român se va lovi din start de câteva probleme importante, pe care va trebui să le soluţioneze. Asta dincolo de startul modest de campionat al "verzilor"

Formatia greacă este departe de strălucirea de altă dată. În acest moment, lotul echipei pe care o va prelua Ladislau Boloni este cotat la 24.5 milioane de euro conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. Asta înseamnă că românul va prelua un lot mai slab cotat decât cel al FCSB-ului, şi puţin mai bine cotat decât cel al echipelor CFR Cluj sau Universitatea Craiova.

Brazilianul Mauricio este cel mai bine cotat jucător din lot, dar vorbim despre un mijlocaş defensiv, trecut de prima tinereţe. El are o cotă de piaţa de 2.5 milioane de euro.

Anastasios Chatzigiovannis este al doilea cel mai bine cotat jucător al grupului, cu o cota de piaţa de 2 milioane de euro, în timp ce căpitanul Dimitrios Kourbelis este al treilea cel mai bine cotat jucător din lot cu o cotă de piaţa de 1.8 milioane de euro.

Compartativ cu primele trei forţe ale campionatului, Panathinaikos Atena este departe! Olympiacos, marea rivală, are un lot cotat la aproape 100 de milioane de euro. Echipa din Pireu este urmată de PAOK Salonic, cu o cotă de piaţa de 62 de milioane de euro şi de AEK Atena, marea rivală locală, cu o cota de piaţa de 39 de milioane de euro.

Ce a transferat Panathinaikos în această vară

Gruparea ateniană a adus doar jucători liberi de contract, mizând pe posibilitatea de a le oferi salarii ceva mai ofertante decât cluburile din România spre exemplu.

Astfel, la Panata au ajus fundaşii dreapta, Facundo Sanchez şi Antonito, mijlocaşul ofensiv Lucas Villafanez sau brazilianul Mauricio. Spaniolii Cantalapiedra, Antonito, Juankar, Fran Velez şi Fausto Tienza, precum şi mijlocaşul portughez Xavier au fost aduşi la solicitarea fostului antrenor, Dani Poyatos. Vârful Fotis Ioannidis a evenit din Liga a doua de la Levadiakos, în timp ce atcantul columbian Juan Jose Perea a venit de la modesta Volos.

Transferuri departe de ceea ce au reuşit să aducă formaţiile de top ale Greciei şi, automat, rivalele formaţiei pe care o va prelua Boloni. Au părăsit echipa Joao Nunes, Christon Donis, Emanuel Insua, Mattias Joahansson şi Georgios Vagiannidis printre alţii. Panathinaikos l-a vândut doar pe Nunes la Puskas Academia pentru 200 de mii de euro.

Cum arată primul 11 al lui Panathinaikos

Dani Poyatos a mizat pe un sistem 4-2-3-1 în care un rol esenţial l-a avut Federico Macheda, cel care poate fi considerat starul echipei în acest moment. Vârful lui Poyatos a fost Carlitos, fotbalist spaniol, cotat la 1.5 milioane de euro, care nu a avut o carieră impresionantă în Spania. Pentru el, Al Wahda, fosta echipă a lui Reghecampf a plătit 1.8 milioane de euro în 2019 când l-a transferat de la Legia. A mai jucat în Spania la Eldense, Villarreal B sau Huracan.

11-le lui Panathinaikos la meciul cu OFI Creta:

  • Dioudis - Sanchez, Velez, Schenkeveld, Zagaritis - Alexandropoulos, Kourbelis - Chatzigiovannis, Macheda, Bouzoukis - Carlitos.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ladislau bolonipanathinaikos 

viewscnt
Articole similare