Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ de play-off | Astra - FCSB, meciul ciudat în care trupa lui Costel Enache a avut un singur şut pe poartă, în minutul 57!

ANALIZĂ de play-off | Astra - FCSB, meciul ciudat în care trupa lui Costel Enache a avut un singur şut pe poartă, în minutul 57!galerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB a învins în deplasare, cu scorul de 2-0, Astra Giurgiu, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 1. Au marcat Gnohere '29 şi Iulian Cristea '32, fundaşul fiind la primul gol în tricoul bucureştenilor. De la Astra, a fost eliminat Bejan '74.

A fost un meci ciudat, în care Astra a avut un singur şut pe poarta lui Băldrăgean, iar oamenii din fotbalul românesc şi-au amintit despre meciurile aranajate de înainte de 1989.

SINGURUL ŞUT PE POARTA LUI BĂLGRĂDEAN

Sunt multe semne de întrebare legate de confruntarea de la Giurgiu. Unul dintre ele îl are în prim-plan pe Mihai Teja, antrenorul vicecampioanei, care sâmbătă dimineaţă avea în cap doar varianta Ioan Hora titular! A vorbit în faţa presei aproape 3 minute cu argumente de ce Gnohere nu poate juca din primul minut cu Astra, dar cu o oră şi jumătate înaintea partidei, atunci când a anunţat echipa în vestiar, surpriză!, Gnohere era titular, iar Hora rezervă. Aşa cum ceruse patronul încă de luni, după eşecul cu Viitorul de pe Arena Naţională!

Revenind la analiza partidei din play-off, Astra n-a existat, FCSB fiind superioară la toate capitolele. Cu o posesie de 57 la sută, cu 11 şuturi la poartă şi 6 pe spaţiul porţii, vicecampioana s-a impus fără prea mari emoţii în faţa unei echipe e Astrei anesteziastă, aflată într-o stare ciudată de letargie. Enache a lăsat jucători experimentaţi în afara primului "11" ca Belu, Begue sau Alibec, iar comentariile din spatele unui posibil meci ciudat s-au accentuat. FCSB a avut o posesie de 28 de minute şi 57 de secunde, iar Astra cu 6 mai puţin. Rezultă un timp mort al meciului de 43 de minute!

GRAFICUL DE POSESIE ŞI AL ACURATEŢEI PASELOR

Mihai Teja a gândit meciul cu marea majoritate a atacurilor pe centru, acolo unde apărarea giurgiuvenilor a fost încercată de 82%, iar pe dreapta de 18%. Şi Astra a încercat să ajungă la poarta lui Bălgrădean, dar încercările lor n-au prea avut mari şansă de reuşită. Din cele 236 de dueluri care au avut loc în timpul partidei, steliştii au câştigat 41% din ele, faţă de doar 35% cât au reuşit jucătorii lui Enache.

ATACURILE POZIŢIONALE ALE CELOR DOUĂ ECHIPE

"În seara asta nu ne-a ieşit nimic, n-am reuşit să construim, n-am fost nici foarte precişi în marcaj. Aşteptam mai mult pentru că golurile au venit în faze fixe şi nu trebuia să fim surprinşi. E o supărare pentru mine pentru că ar fi trebuit să fim organizaţi şi să nu avem probleme. Am fost fricoşi în momentul în care am avut posesia. Momentul defensiv este pentru toţi, toţi sunt implicaţi şi responsabili. Sunt dezamăgit, erau lucruri lucrate, discutate şi lucruri pe care băieţii mei le făcuseră bine până acum", a fost reacţia de la finalul meciului a lui Enache.

Şi e normal să fie dezamăgit ţinând cont că Astra a avut un singur şut pe spaţiul porţii lui Bălgrădean, în minutul 57 al partidei de la Giurgiu. Şi-au mai încercat şansa Erico (43), Mrzljak (52), Cestor (56) şi Moise (78), dar degeaba. Pe lângă şutul pe poartă pe care l-a avut Gheorghe, jucătorul "sitarilor" a fost cel mai activ de pe teren. A mai avut câteva tentative să nimerească spaţiul porţii în minutele 39 şi 52, dar cam atât. Mai mult, şutul lui Cestor a lovit stâlpul din dreapta lui Bălgrădean.

 

ŞUTURILE PE POARTĂ ALE STELIŞTILOR

De partea celalată, steliştii au avut 6 şuturi pe spaţiul porţii, două dintre ele fructificate cu gol. Teixeira (5 şi 10), Coman (8), Tănase (27, 28), Gnohéré (29), Cristea (32), Man (54 şi 66), dar şi Hora (89) i-au dat emoţii serioase lui Lazar, într-un meci în care doar FCSB a existat pe teren. Dintre acestea, două au fost fructificate cu gol care le-au adus 3 puncte. Punte vitale în lupta pentru titlul, într-o competiţie la baionetă cu CFR Cluj şi Universitatea Craiova.

DE UNDE AU TRAS PE POARTĂ GIURGIUVENII ÎN MECIUL CU FCSB

 

DE UNDE AU TRAS PE POARTĂ STELIŞTII ÎN MECIUL CU ASTRA


CUM S-AU MARCAT GOLURILE

» 0-1, min 29: Gnohere a marcat după o centrare a lui Benzar. Întâi, francezul a lovit cu capul mingea, Lazar a respins în faţă şi atacantul a trimis cu piciorul mingea în plasă

» 0-2, min. 32: Cristea a înscris cu capul, după un corner executat de Man.

ASTRA - FCSB 0-2

Astra: Lazar - Erico Da Silva, Bejan, Cestor - Butean, Mrzljak, Pires (N. Roşu 46),  Moise -  Llullaku, Hambo (Begue 46), V. Gheorghe (Alibec 72). Antrenor Costel Enache;
FCSB: Bălgrădean - R. Benzar (M. Roman 50), Planici, Cristea, J. Morais - L. Filip, Teixeira - D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman (Bălaşa 66) - Gnohere (Hora 86). Antrenor Mihai Teja.


 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: analiza 

viewscnt
Articole similare