Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ de play-off | FCSB-Viitorul, meciul în care Cojocaru a scos tot ca la bombardament, iar Florinel Coman a avut cele mai mari ocazii

ANALIZĂ de play-off | FCSB-Viitorul, meciul în care Cojocaru a scos tot ca la bombardament, iar Florinel Coman a avut cele mai mari ocaziigalerie foto

FCSB

Comentarii

Prima înfrângere pentru Mihai Teja a venit chiar în prima etapă de play-off. Viitorul nu mai câştigase pe terenul roş-albaştrilor de 6 ani, dar elevii lui Hagi şi-au depăşit condiţia şi au reuşit să producă prima surpriză din actualul play-off. Calcan şi Ianis Hagi au semnat golurile constănţenilor, în timp ce Florinel Coman a marcat singurul gol al FCSB, dar a mai avut o bară!

Cu o posesie superioară atât în prima, dar şi în a doua repriză, FCSB a ratat cele mai mari ocazii ale meciului. Puştii Viitorului au puncat atunci când a trebuit! 63% a fost posesia vicecampioanei (62% în prima repriză, 65% în cea  de-a doua), faţă de doar 37% cât a avut Viitorul (38% cu 35%). Steliştii au jucat 30 de minute şi 33 de secunde mingea, în timp ce constănţenii doar 17 minute şi 45 de secunde! Rezultă un timp mort, incredibil, de 46 minute şi 42 de secunde!

Cele două echipe nu au intrat pe teren cu gândul să se apere, ci doar să atace! Steliştii au avut 54 de atacuri spre poarta lui Cojocaru, dintre care 16 s-au transformat cu şut la poartă. De partea cealaltă 43 de acţiuni cu doar 10 şuturi care-i puteau pune probleme lui Bălgrădean. Interesant că atacurile poziţionale din acest meci au un procentaj egal de ambele părţi, 26%.

CUM ARATĂ GRAFICUL ŞUTURILOR PE POARTA LUI COJOCARU

Cu mult mai multe pase în meci, FCSB a câştigat acest duel. 457 de pase dintre care 376 cu o acurateţe perfectă (82%), faţă de cele 241 din 301 (80%) ale constănţenilor. Dacă vorbim de pase perfecte şi atac spre poartă, FCSB a încercat să pătrundă de cel mai multe ori pe stânga, 49 la sută dintre acţiuni. În timp, Hagi a mizat pe centrul terenului, un procentaj incredibil de atac, 92%!

CUM ARATĂ GRAFICUL ŞUTURILOR PE POARTA LUI BĂLGRĂDEAN

 

 

Fără îndoială meciul de pe Arena Naţională a fost unul în care portarii au ieşit în evidenţă. Dacă Bălgărdean a avut 4 intervenţii salvatoare, Valentin Cojocaru a fost ca la bombardament. A avut 9 intervenţii miraculoase, dar şi-a salvat colegii de fiecare dată. Rămâne totuşi cu gafa imensă de golul lui Florinel Coman, cel care l-a pus în dificultate de patru ori. Hora, Benzar, Bălaşa, Cristea şi Gnohere au pus în pericol poarta lui Cojocaru, dar goalkeperul de 23 de ani a făcut minuni!

INTERVENŢIILE LUI COJOCARU LA ŞUTURILE ROŞ-ALBAŞTRILOR

 

INTERVENŢIILE LUI BĂLGRĂDEAN LA ŞUTURILE CONSTĂNŢENILOR

Florinel Coman este cel care a deschis balul ocaziilor pe Arena Naţională (min 2)! Fostul jucător al Viitorului a fost cel mai periculos. La oaspeţi primul şut spre poartă a venit abia în minutul 9, prin Ianis Hagi, cel mai bun jucător al partidei, MVP-ul jocului de la Bucureşti, cu o pasă de gol şi un gol.

La capitolul driblinguri Junior Morais a făcut spectacol. 5 din 5 şi un procentaj de 100%, faţă de 86% Olimpiu Moruţan, 60% Florin Tănase şi 55% Florinel Coman. La Viitorul n-a avut nimeni procentaj complet atunci când ne referim doar la driblinguri! Cel mai bun a fost De Nooijer, 80%, urmat de Vână 75%, Drăguş şi Ianis Hagi, fiecare cu 57%

CUM S-AU MARCAT GOLURILE

» min. 15, 0-1: Ianis Hagi l-a deschis pe partea dreaptă pe Calcan, care a pătruns în careu şi a şutat din unghi, de la aproximativ zece metri, marcând pe deasupra lui Bălgrădean. Calcan a marcat primul său gol în Liga 1

» min. 40, 1-1: Cojocaru a ieşit neinspirat la o minge trimisă în adâncime de un jucător de la FCSB, iar Coman, talonat de doi adversari, a împins mingea în poartă pe sub portarul Viitorului
 
» min. 65, 1-2: Benzar l-a faultat pe Houri în marginea careului, scăpat spre poartă după o nouă bună pasă a lui Hagi. Fiul lui Gheorghe Hagi a transformat lovitura de la 11 metri dictată de arbitrul Radu Petrescu.

FCSB - VIITORUL 1-2
FCSB: Bălgrădean - Benzar, Cristea, Bălaşa, Morais - Filip, Nedelcu (Fl. Matei '46) - Moruţan (Rusescu 75), Tănase, Coman - Hora (Gnohere '66). Antrenor Mihai Teja.
Viitorul: Cojocaru - Mladen (Boboc '35), Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Houri, Băluţă, Vînă - Calcan (Artean '62), Hagi, Drăguş (Rivaldinho '56). Antrenor Gheorghe Hagi.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: analiza 

viewscnt
Articole similare