Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Dorinel la Chiajna. De ce mutarea poate fi una câştigătoare pentru ambele părţi

ANALIZĂ | Dorinel la Chiajna. De ce mutarea poate fi una câştigătoare pentru ambele părţi

Concordia Chiajna

Comentarii

Ajuns la 50 de ani, Dorinel Munteanu revine în Liga 1 după trei ani. Omul care a făcut-o campioană şi a dus-o în Liga Campionilor pe Oţelul Galaţi în 2011 o va pregăti pe Concordia Chiajna. De ce această mutare poate fi una câştigătoare pentru ambele părţi, aflăm în cele ce urmează.

"Am fost dornic să revin pe bancă. E o provocare foarte importantă pentru mine. De o bucată de timp n-am antrenat. Eu sper ca împreună cu conducerea şi cu jucătorii să ne atingem obiectivele. Nu îmi este teamă, este abia etapa a opta. Sunt sigur că mesajul meu va ajunge la jucători şi vom crea o echipă puternică” a declarat astăzi la Telekom Sport Dorinel Munteanu. Fostul mare internaţional român, revine după trei ani de pauză în Liga 1 şi la şapte ani de când a cucerit titlul şi Supercupa României cu Oţelul.

De ce câştigă Dorinel Munteanu prin venirea la Chiajna

Campion al României cu Oţelul, Dorinel Munteanu nu a mai antrenat în Liga 1 din aprilie 2015. În cariera sa a urmat o perioadă mai puţin reuşită: un an pe banca tehnică a irakienilor de la FC Zakho (fără rezultate deosebite) şi câteva luni ca oficial la Reşiţa.

Ultima sa aventură în Liga 1 a fost la Astra Giurgiu, formaţie pe care a pregătit-o în zece meciuri, cu un bilanţ negativ: trei victorii, trei remize şi patru înfrângeri. După ce a reuşit miracolul de la Galaţi, liderul selecţiilor în echipa reprezentativă a încercat o scurtă experienţă (nereuşită) la Dinamo şi trei experienţe dincolo de graniţele ţării. A rezistat 11 meciuri în Rusia la Mordovia Saransk şi alte 15 la Kuban Krasnodar, pentru ca în 2014 să ajungă în Azerbaidjan la Gabala. A fost demis după un 0-3 contra lui Khazar Lankaran, a şaptea înfrângere în 17 meciuri pe banca azerilor.

În 2018, Dorinel revine în prim planul Ligii 1. Sau, aproape în prim plan. Dar la Chiajna, Munteanu va găsi, după cum chiar el recunoaşte, condiţii excelente de pregătire şi un proiect care se doreşte a fi unul de viitor. Antrenorul în vârstă de 50 de ani are şansa de a-şi reanima cariera intrată în ultimi ani pe o pantă descendentă, iar unul sau două sezoane bune pe banca Concordiei îl pot aduce din nou în atenţia marilor forţe din Liga 1. În plus, Dorinel reintră în circuit la mai bine de un an şi jumătate de la experienţa Zakho.

De ce câştigă Concordia prin venirea lui Dorinel Munteanu

Recunoscut drept un antrenor autoritar şi un tehnician care pune serios accentul pe pregătirea fizică, Munteanu poate fi o soluţie câştigătoare după experienţa Badea.

Fostul secund al lui Daum este un antrenor încă de perspectivă, care n-a primit timpul necesar din partea conducerii ilfovene, iar rezultatele din ultimele etape l-au dezavantajat profund. Acum e rândul lui Dorinel, un tehnician care are capacitatea de a resuscita echipe. A demonstrat-o la Vaslui, la Galaţi şi chiar în prima sa experienţă, la CFR Cluj.

Concordia a arătat potenţial sub comanda lui Badea, dar ceva parcă a lipsit grupării din Chiajna. Acel ceva poate fi Dorinel şi emulaţia pe care o crează de regulă atunci când preia o echipă. Ilfovenii au arătat mari carenţe defensive în acest sezon, încasând 14 goluri în primele 8 etape. Aici, Dorinel va fi cu siguranţă un câştig pe termen lung, formaţiile sale punând de regulă în primul rând accent pe organizare şi disciplină.

Ce se va întâmpla cu Dorinel Munteanu şi Concordia Chiajna vom vedea în perioada următoare. Debutul său, contra lui FC Botoşani, va putea fi urmărit sâmbătă, în direct la Telekom Sport 1.

Afla mai multe despre: dorinel munteanuconcordia chiajna 

viewscnt
Articole similare