Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Efectul Mircea Lucescu! Cotele jucătorilor cheie de la Dinamo Kiev au explodat sub comanda lui Il Luce

ANALIZĂ | Efectul Mircea Lucescu! Cotele jucătorilor cheie de la Dinamo Kiev au explodat sub comanda lui Il Lucegalerie foto

Fotbal

Comentarii

Mircea Lucescu a cucerit totul în primul sezon la Dinamo Kiev.

În primul său sezon la Kiev, în ciuda antipatiei manifestate de o parte a suporterilor care nu au putut uita rivalitatea cu Şahtior, Mircea Lucescu a făcut senzaţie şi a cucerit toate trofeele interne: titlul, Cupa Ucrainei şi Supercupa Ucrainei.

Mircea Lucescu, omul miracol de la Kiev

La scurt timp, Il Luce şi-a prelungit contractul până în vara lui 2023: ”Avem încredere deplină în Mister şi strategia lui de dezvoltare. Mircea Lucescu nu este doar un antrenor câştigător, este un expert care dezvoltă jucători şi ajută la schimbarea clubului nostru. Sperăm că următorii doi ani vor fi doar începutul unei noi pagini câştigătoare în istoria Dinamo şi suntem foarte entuziasmaţi că Lucescu va face parte din această călătorie", a declarat patronul Surkis.



Iar miliardarul ucrainian are toate motivele să fie mulţumit. Un lot care nu spunea mare lucru atunci când Lucescu era numit antrenor în iulie 2020, a ajuns acum să fie evaluat la aproape 130 de milioane de euro şi să dea naţionalei Ucrainei zece jucători care fac senzaţie la turneul final.

Patru dintre jucătorii cheie pe care Il Luce a pariat la Kiev sunt acum adevărate ”mine” de aur pentru Igor Surkis şi Dinamo Kiev:

Viktor Tsygankov
Când Mircea Lucescu a preluat-o pe Dinamo Kiev, fotbalistul era cotat la 15 milioane de euro. Acum, el este al doilea cel mai bine cotat fotbalist al momentului şi are o cotă de piaţă de 25 de milioane de euro

Vitaliy Mykolenko
Fotbalistul curtat deja de echipe din Premier League era cotat la 9 milioane de euro în urmă cu un an de zile. Cota lui s-a dublat după venirea lui Lucescu, iar Mykolenko este evaluat acum la 17 milioane de euro. Dinamo Kiev cere însă mai mult pentru un transfer al său, fiind unul dintre jucătorii cei mai vandabili din lot.

Mykola Shaparenko
ACum un an, Shaparenko, titular şi la Euro 2020, avea o cotă de piaţă de 3 milioane de euro. A fost unul dintre pariurile lui Mircea Lucescu, iar în prezent, site-ul de specialitate transfermarkt îl evaluează la 8 milioane de euro, o sumă pentru care ucrainienii nu ar renunţa probabil la talentatul mijlocaş urmărit deja de cluburi mari din Italia.

Ilya Zabarnyi
Alt pariu al lui Mircea Lucescu, Zabarnyi se anunţă a fi viitorul lider al naţionalei Ucrainei. Il Luce a pariat pe el la 17 ani, l-a aruncat ca titular în primul 11, iar puştiul este evaluat astăzi la 6 milioane de euro. Presa din Ucraina a scris însă că Dinamo Kiev a refuzat 16 milioane de euro pentru el de la un club din Premier League, semn că Ilya Zabarnyi este un pariu deja câştigat de Mircea Lucescu

  •  3 trofee a cucerit Mircea Lucescu la Dinamo Kiev în primul său sezon
  • 28 de victorii şi 8 remize a bifat echipa lui Lucescu în toate competiţiile
  • 25 de trofee are Mircea Lucescu pe banca lui Şahtior şi a lui Dinamo Kiev
     

Afla mai multe despre: mircea lucescudinamo kiev 

viewscnt
Articole similare