Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Analiza lui Daniel Pancu după Rapid - FCSB: ”A fost o victorie meritată. Totul a plecat de aici”

Analiza lui Daniel Pancu după Rapid - FCSB: ”A fost o victorie meritată. Totul a plecat de aici”

Rapid

Comentarii

Daniel Pancu a analizat victoria Rapidului din derby-ul cu FCSB, scor 1-0, pe care o consideră pe deplin meritată de giuleşteni.

Rapid a reuşit surpriza în primul derby cu FCSB după şase ani şi jumătate şi s-a impus cu scorul de 1-0. Deşi golul a fost unul norocos, giuleştenii au avut o prestaţie bună şi au dat foarte puţine şanse ”roş-albaştrilor” de a se apropia de poarta lui Moldovan.

Încântat de victoria echipei de suflet, Daniel Pancu a analizat partida făcută de băieţii lui Miţă Iosif. Gloria Rapdiului a afirmat că piesele de bază din triumful giuleştenilor au fost fanii şi apărarea, pe care rapidiştii vor mai fi nevoiţi să se mai bazeze dacă vor să prindă play-off-ul.

Analiza lui Daniel Pancu după Rapid - FCSB

"Ca spectacol fotbalistic, au fost puţine lucruri de reţinut. Fotbalul a dus lipsă de spectatori. Intensitatea e alta, intrările sunt mai dure, implicarea este maximă. Rapid, cum ne-a obişnuit, pleacă de la o siguranţă defensivă, pentru că are în componenţă jucători de mare valoare şi experienţă, jucători pe care cu greu îi pui în dificultate.

Cu opt jucători în spatele mingii, e greu pentru orice tip de adversar, cu toate că la FSCB sunt jucători de mare talent, care pot decide un joc. A fost o victorie meritată, pentru că au fost foarte bine organizaţi defensiv şi au luptat până la ultima picătură de energie, a fost un factor decisiv în obţinerea victoriei.

Totul pleacă de la organizarea defensivă, de la valoarea jucătorilor. Cu puţin timp în urmă, Săpunaru şi Grigore jucau în echipa naţională. Factorul esenţial e prezenţa spectatorilor. Săpunaru are 37 de ani, nu joacă la Kayseri, Grigore a fost accidentat, Morais a jucat cu Şumudică.

Belu vine de la o echipă retrogradată, Hermannstadt, Crepulja vine de la o echipă retrogradată, Astra, Carnat era rezervă la CFR Cluj. Ca să vedeţi ce înseamnă starea asta de spirit, care de multe ori anulează diferenţa de valoare. Într-adevăr, Rapid nu a primit gol în primele cinci etape, dar să ne uităm la ce jucători au pe linia de fund.

Ca intensitate, derby-urile sunt aceleaşi. E un regres al fotbalului românesc, realizările sunt mai puţine din punct de vedere al spectacolului, dar intensitatea e aceeaşi, dorinţa de victorie e aceeaşi. Nu văd mari diferenţe din acest punct de vedere. Sunt opt sau nouă echipe care luptă pentru şase locuri de play-off.

Cred că nu e deplasată discuţia despre Rapid în play-off. Eu am trăit astfel de momente, am avut victorii cu Steaua, adversarul care contează cel mai mult pentru suporteri. E un moment greu de gestionat, după o victorie cu Steaua, care te consumă enorm, e nevoie de mult echilibru pentru a menţine această linie", a declarat Pancu, pentru Look Sport.

Afla mai multe despre: daniel pancurapid fcsbliga 1 

viewscnt
Articole similare