Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Primul 11 ales de Victor Piţurcă pentru derby-ul cu FCSB! Ce surprize îi pregăteşte fostul selecţioner lui Gigi Becali

ANALIZĂ | Primul 11 ales de Victor Piţurcă pentru derby-ul cu FCSB! Ce surprize îi pregăteşte fostul selecţioner lui Gigi Becali galerie foto
Comentarii

Victor Piţurcă revine la Craiova oficial în partida cu FCSB. Derby-ul va fi transmis în direct de Telekom Sport.

Noul lider al Universităţii a anunţat deja că nu poate conta pe serviciile unor jucători importanţi pentru acest meci. ”Emoţii sunt şi e normal să fie aşa, eşti totuşi un om, o fiinţă omenească şi e normal să ai emoţii. În acelaşi timp sunt fericit că voi participa la jocul care urmează să se dispute duminică. Bancu, Koljic accidentaţi, Ioniţă s-a accidentat la ultimele antrenamente. Lipsesc juicători importanţi dar nu contează. Ceilalţi trebuie să se ridice la nivelul celor care nu joacă” a declarat Piţurcă într-o conferinţă de presă.

Victor Piţurcă debutează la U Craiova. Cum vor arăta oltenii la primul meci cu FCSB

Misiunea noului tehnician al Craiovei nu va fi deloc una uşoară în acest context. Piţurcă va miza probabil pe sistemul 4-3-3 contra FCSB-ului şi va căuta să profite de mobilitatea şi viteza celor trei jucători ofensivi pe care îi va folosi ca titulari. În acest moment, cele mai mari şanse să înceapă meciul derby cu FCSB în atacul oltenilor le au Cristi Bărbuţ, Andrei Ivan şi tânărul Mihăilă.

Pentru Andrei Ivan ar fi un redebut la formaţia sa de suflet. Chiar Piţurcă a recunoscut că unul dintre jucătorii transferaţi recent ar putea intra ca titular contra FCSB-ului lui Becali. El ar putea intra în locul tânărului Markovic, pe care Piţurcă este obligat să-l folosească probabil de la început, din pricina regulii U21.

Problemele noului tehnician par să fie mai mari în linia defensivă. Noutatea ar putea fi titularizarea lui Măţel în flancul drept, mai ales că acolo, Craiova are nevoie de un fundaş care se apără bine şi o face şi disciplinat. Este cazul lui Măţel, proaspăt achiziţionat la iniţiativa lui Piţi. El se va duela cel mai probabil cu Florinel Coman, probabil principalul pericol pentru poarta oltenilor.

”Bizonul” Gnohere nu este sigur că va putea evolua din primul minut. Are încă destule kilograme în plus, dar nici alternativele pe care le manevrează Vintilă nu par satisfăcătoare pentru pretenţiile FCSB. Vârful de careu ales de formaţia roş-albastră va fi constant monitorizat de cei doi fundaşi centrali aleşi de Piţurcă pentru derby. Cel mai probabil: Bălaşa şi Acka. Aproape fără dubii, Bogdan Vătăjelu va fi opţiunea noului manager al oltenilor pentru postul de fundaş stânga.

Linia de trei din faţa apărării va fi una mobilă şi mixtă. Ivanov şi Cicâldău au şanse să joace ca titulari de drept, în timp ce Piţurcă va apela probabil şi la Mateiu, un fotbalist distinct de cei doi, care atacă foarte bine spaţiile libere şi are şi un şut bun. Apariţia lui Qaka nu ar trebui să fie văzută drept o surpriză, dar cel mai sigur, Piţi va miza pe acest trio la mijloc.

Prin urmare, aşa ar putea arăta U Craiova la primul meci cu Victor Piţurcă pe banca tehnică: Pigliacelli – Matel, Balasa, Acka, Vatajelu – Ivanov, Mateiu, Cicaldau – Barbut, Markovic (Ivan), Mihaila

Afla mai multe despre: craiovapiturca 

viewscnt
Articole similare