Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Rednic la Dinamo. Cum s-a descurcat în precedentele 3 mandate şi ce găseşte acum în Ştefan cel Mare

ANALIZĂ | Rednic la Dinamo. Cum s-a descurcat în precedentele 3 mandate şi ce găseşte acum în Ştefan cel Mare

Dinamo București

Comentarii

Claudiu Niculescu a fost îndepărtat de la Dinamo, iar Mircea Rednic pare la un pas de revenirea în Ştefan cel Mare. În lipsa unei confirmări oficiale din partea clubului, Rednic are totuşi şanse uriaşe să înceapă cel de-al patrulea mandat la cârma formaţiei pentru care a jucat între 1983 şi 1990.

Peisajul pare însă complet diferit. Faţă de ceea ce Rednic găsea la Dinamo în 2006, tehnicianul născut în Hunedoara găseşte acum un lot mult subţiat valoric şi ambiţii reduse, ca urmare a lipsei de investiţii. Dinamo este în cea mai delicată situaţie din ultimul deceniu, iar omul care a făcut-o campioană în 2006 este chemat să o îndrepte.

Prima experienţă la Dinamo

Primul mandat al lui Mircea Rednic la Dinamo a fost între 1 iulie 2006 şi 2 septembrie 2007. Rednic venea dupa experienţele FC Vaslui şi Universitatea Craiova şi a condus-o pe Dinamo Bucureşti în 49 de meciuri. 29 dintre ele le-a câştigat, iar 9 a pierdut.

În primul mandat la Dinamo, Mircea Rednic a legat 16 victorii consecutive, calificând echipa în grupele Europa League. Primul meci ca antrenor al lui Dinamo a fost pe 30 iulie 2006, când noua sa echipă a trecut în prima rundă de campionat de FC Naţional, scor 2-1. Echipa aliniată la acel meci de Rednic a fost următoarea:

Glen Moss - Georges Blay, Cosmin Moţi, Ştefan Radu, Pulhac - Cătălin Munteanu, Mărgăritescu, Tameş, Adrian Cristea (foto) - Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu

Sezonul 2006-2007 a fost unul de real succes, Dinamo câştigând titlul cu şase puncte peste Steaua.

A doua experienţă la Dinamo

Pe 27 iulie 2008, Mircea Rednic revenea la Dinamo ca antrenor. Omul care câştigase titlul cu Rapid şi Dinamo, nu a început la fel de bine al doilea mandat, precum îl începuse pe primul.

În primele 5 partide de campionat, Rednic a remizat la Târgu Jiu şi a pierdut derby-ul cu Rapid Bucureşti. A venit apoi eliminarea din Europa cu olandezii de la NEC Nijmegen şi un al doilea eşec în derby, de această dată cu CFR Cluj.

Faţă de prima experienţă la Dinamo, primul unsprezece suferise deja modificări importante. La partida cu CFR-ul lui Maurizio Trombetta, Mircea Rednic a aliniat următorul 11: Bogdan Lobonţ - Blay, Julio Cesar, Tamaş, Izvoranu - Zie Diabate (foto), Boştină, Ropotan, Cristea - Bratu, Dănciulescu. Pe banca de rezerve se mai aflau Osvaldo Miranda, Gabriel Torje, Vranjkovic, Lucian Goian, Thiago sau Mourtala Diakite.

Rednic avea să plece la finalul campionatului după trei înfrângeri consecutive în etapele de final. Bilanţul său în cel de-al doilea mandat: 21 de victorii, 6 remize şi 11 înfrângeri

A treia experienţă la Dinamo

Pe 6 mai 2015 a început şi cel de-al treilea mandat al lui Rednic în Ştefan cel Mare, un mandat care s-a întins până în mai, 2016. El a debutat într-un meci cu Viitorul Constanţa (câştigat 2-0) pe finalul sezonului 2014/2015.

În iulie, Rednic deschidea sezonul 2015/2016 cu un 0-0 la Târgu Mureş, dar şi o primă victorie în derby-ul cu CS U Craiova, scor 1-0 pe arena Dinamo.

Formaţia aliniată de Mircea Rednic în acest meci: Cerniauskas - Feussi, Mevlja, Marc, St. Filip - van Haaren, Nedelcearu - Gavrilă, Vojnovic (foto), Matei - Rotariu. Se observă modificări semnificative de ambiţii şi potenţial, între ceea ce avea la dispoziţie Rednic în primul şi al doilea său mandat şi ce a avut la dispoziţie în al treilea mandat la Dinamo.

A terminat a treia sa experienţă în Ştefan cel Mare după 50 de meciuri, 22 de victorii şi doar 9 înfrângeri. Dinamo a pierdut în mai Cupa României la penalty-uri cu CFR Cluj, după ce eliminase în semifinale FCSB, 1-1 şi 2-2.

Ce găseşte acum, la cea de-a patra experienţă la Dinamo

”Puriul” preia acum o echipă Dinamo aflată în pragul colapsului. Gruparea din Ştefan cel Mare ocupă locul 12 într-un campionat cu 14 echipe şi are doar 3 puncte peste penultimul loc, ocupat ce nou-promovata, FC Hermannstadt. În 11 partide disputate în acest sezon, Dinamo Bucureşti a marcat doar 12 goluri şi a încasat 19, ”câinii” fiind învinşi de 6 ori. În ultimele 5 meciuri de campionat, Dinamo a obţinut un singur punct.

Cel mai bun marcator al echipei pe care o găseşte Rednic este Diego Salomao, care a marcat 3 goluri. Portughezul este considerat şi cel mai valoros fotbalist din lot, el fiind evaluat la 1.2 milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt.

Dacă în primul mandat, Rednic avea de ales în atac între fotbalişti ca Dănciulescu, Niculescu, Bratu sau Ionel Ganea acum, noul antrenor din Ştefan cel Mare va alege între Robert Moldoveanu, Daniel Popa, Mihai Neicuţescu, Mircea Axente sau Danijel Subotic.


Performanţele lui Rednic

  • - titlul în România cu Rapid şi Dinamo
  • - Cupa României cu Rapid
  • - Supercupa României cu Rapid
  • - Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran
  • - vicecampion al Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran

Experienţe în străinătate

  • - Al Nassr (2004)
  • - Alania Valdikavkaz (2009)
  • - Khazar Lankaran (2010)
  • - Standard Liege (2012)
  • - Gent (2013)
  • - Mouscron (2016)
  • - Al Faisaly (2018)

Afla mai multe despre: mircea rednicdinamoantrenor 

viewscnt
Articole similare